Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Simona Halep şi CVM Tomis. Constanţa face furori la fileu

ro

26 Jan, 2015 00:00 1542 Marime text
Începutul de an a venit în sportul constănţean cu veşti bune, chiar foarte bune, din tenis şi volei. Două sporturi în care, coincidenţă, adversarii sunt despărţiţi pe teren de un fileu! Ieri, Simona Halep s-a calificat în sferturi la Australian Open, în vreme ce voleibaliştii de la CVM Tomis sunt pe cai mari atât în campionat, cât şi, mai ales, în Liga Campionilor.
 
Simona Halep continuă să culeagă superlativele în tenisul mondial. Cine se îndoia (dacă mai era cineva) de faptul că micul gigant se va menţine pe aceeaşi linie a performanţei ca în anul trecut are proba, în aceste zile, că s-a înşelat. Tânăra de 23 de ani a început anul în forţă, impunându-se fără drept de apel în turneul de la Shenzhen, unde era cap de serie numărul 1. O întrecere de pregătire pentru adevărata încercare ce o aştepta: Australian Open. Unde merge brici, iar ieri şi-a egalat cea mai bună performanţă la Melbourne, realizată în 2014 - sferturile de finală. 

Clasată pe locul trei în ierarhia WTA şi cotată cu a treia şansă la cucerirea trofeului, Simona îşi respectă cu vârf şi îndesat, până acum, acest statut, câştigând în două seturi toate meciurile disputate. La meciurile Simonei cu adversare mai slab situate în clasament, am ajuns să ne aşezăm în faţa televizorului fără mari emoţii, ceea ce e mare lucru. În sferturi, o aşteaptă cel mai greu adversar de până acum, rusoaica Ekaterina Makarova (locul 11 în lume şi cap de serie numărul 10 la Australian Open). Însă forma în care se află Simona, valoarea ei, încrederea care o face ca de piatră la fileu şi dorinţa de a-şi trece în palmares primul trofeu de Grand Slam sunt argumente care ne fac să privim cu optimism spre semifinale.

Unde pe Simona o va aştepta prima provocare adevărată: meci cu învingătoarea dintre Eugenie Bouchard (numărul 7 în turneu) şi Maria Şarapova (numărul 2). Se prefigurează, aşadar, un nou duel epic Halep - Şarapova, din care rusoaica a ieşit mereu învingătoare până acum. Însă şi Serena Williams părea intangibilă, dar, la Turneul Campioanelor din 2014, o altă întrecere extrem de importantă, precum Australian Open, în care concentrarea şi motivaţia au fost la cote maxime, Simona a măturat cu ea. Poate că a venit şi vremea ca „Maşa“ să fie învinsă. Nu e de nebătut. Adversara sa din turul doi, Alexandra Panova, o sportivă venită din calificări, poate depune mărturie, Şarapova având nevoie de set decisiv, unde s-a impus cu 7-5.

De la tenis, să trecem la volei, unde campioana României, CVM Tomis Constanţa, s-a obişnuit, la propriu şi la figurat, cu aerul tare al înălţimilor. Sub bagheta lui Martin Stoev şi a lui Radu Began, formaţia constănţeană a devenit una redutabilă, nu numai în campionat, unde a câştigat toate cele 13 meciuri de până acum, dar şi în Europa. Performanţa de anul trecut, când CVM a ratat dramatic accederea în finala Cupei CEV (a doua întrecere continentală inter-cluburi ca valoare), a fost ridicată în acest sezon, unde constănţenii s-au calificat în premieră în play-off-ul de 12 al Ligii Campionilor, de pe primul loc al grupei, unul în care echipa italiană Copra Volley Piacenza deţinea prima şansă la întâietate! Mai mult, cea mai importantă realizare a unei echipe româneşti în Ligă a venit cu o etapă înaintea de încheierea confruntărilor din serie! Iată că, într-o perioadă de restrişte, financiară şi organizatorică, pentru sportul românesc, Constanţa nu duce lipsă de eroi şi eroine.       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii