Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial S-a dat milităria jos din pod. Ce a făcut contraamiralul Chiţac?!

ro

12 Feb, 2016 00:00 3809 Marime text
Ce era şi ce este acum la echipa „liberalilor”: ordine şi disciplină! Vom afla în următoarea perioadă, după ce contraamiralul Chiţac a decis să opereze restructurări la filiala municipală a PNL Constanţa, Biroul Politic Local urmând să fie înjumătățit, iar Consiliul Executiv, să devină mai subţirel. Totodată, vor apărea comisii lucrative pe domenii, alcătuite doar din specialiști. 
 
Chiţac vrea să ridice nivelul de disciplină, nu va face concesii, şi vrea să le arate liberalilor cum să facă politică! Nouă „eră Chiţac” înseamnă alte metode de „antrenament”, mai multă disciplină, mai puţină „negociere” şi mai multă responsabilitate.
 
Şedinţa de ieri după-amiază reliefează cel mai bine modul de lucru pe care îl are în vedere contraamiralul. Intensitate maximă, fără milă, chiar dacă liberalii dau în clocot. Spre deosebire de mandatul lui Boroianu, de exemplu, nu s-au mai auzit „comentarii”. Şi totuşi, în politică, sau mai ales în politică, şi cu „teroriştii” se negociază, iar PNL are destui!
 
Dincolo de produsul pe care Chiţac încearcă să-l facă vandabil, o expresie atribuită acestuia ar trebui să-i pună pe gânduri pe liberalii mai vechi sau mai noi: „Cu cât îi cunosc mai bine pe oameni, cu atât mai mult îmi plac animalele!”.
 
Vor urma şi alte şedinţe, în care liberalii vor mai continua probabil să facă glume între ei până când se va auzi aceeaşi voce, neîndurătoare: „Hai să nu uităm de ce suntem aici!”.
Şedinţa de partid s-a încheiat, Chiţac aproape că le-a arătat cum un fost militar, acum la 54 de ani, mai ştie să facă „flotări”! Vorba unui liberal cu limba ascuţită: „Pare mai tânăr decât la televizor!”.
 
În trecut, liberalii aveau o libertate mai mare din partea preşedintelui, lucru ce tinde să se schimbe acum. Declaraţia „Nu voi risca să mulțumesc pe toată lumea. Calea sigură spre insucces este să încerci să îi mulțumești pe toți” ar trebui să pună serios lumea liberală constănţeană pe gânduri.
 
Sub presiunea opiniei publice, Chiţac trebuie să dea măcar impresia că se impune, dacă nu va reuşi s-o facă în adevăratul sens al cuvântului. Sunt aproape convinsă că Vergil Chiţac, contraamiralul, i-a luat în vizor pe toţi „soldaţii” care în ultima vreme au beneficiat de statutul de celebritate. În primele rânduri sunt, cu siguranţă, consilierii locali, despre care a apucat deja să afirme că au puține șanse să se mai regăsească pe lista PNL pentru CLM Constanța. 
 
Cercurile politice din Constanţa fac presiune pentru ca Vergil Chiţac şi „soldaţii” săi din societatea civilă sau care au fost lăsaţi la vatră din alte domenii de activitate să fie înrolaţi în PNL. Partidul va decide cu privire la acest aspect şi mă gândesc că e obligatoriu să se ţină cont şi de oamenii care au muncit, şi de cei care se simt nereprezentaţi sau nedreptăţiţi de mutările contraamiralului, chiar dacă în cercurile rarefiate se pune în acest moment problema într-un singur sens: „Chiţac e tot ceea ce ne este necesar!”.
 
Spun că este obligatoriu pentru că au existat unele voci care nu au fost ascultate atunci când Chiţac a făcut cererea de a activa drept „Condottiero Supremo”, iar acest lucru a fost determinat de interpretările diferite cu privire la statut, dar şi de frica de excludere existentă.
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • musonul 11 Feb, 2016 23:48 AMIRALUL va deveni "locomotiva" PNL si asa cum il cunosc eu, va reusi sa reformeze structura locala a partidului. Cei care nu-l iau in serios vor avea o mare surpriza, este atat de insistent si hotarat incat va duce la bun sfarsit toate proiectele! Mi-e greu sa cred insa ca persoane cu scaun la cap se vor impotrivi, asta este singurul drum de reabilitare, toate celelalte duc spre pericol! Este asadar sansa intelectualilor Constantei sa fie valorificati, sa fie scosi din nou in prim planul societatii! Meritam un asemenea primar! AMIRALE , ai votul meu si al prietenilor mei!