Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Rujeola, îngerul morţii. Vă asumaţi asta pentru copiii voştri?

ro

22 Feb, 2018 00:00 4733 Marime text

De regulă, îmi pare un pic penibil să repeţi un subiect. Chiar şi unul de editorial. Dar atunci când situaţia ce a atras iniţial atenţia devine tragică pe zi ce trece, cred că se impune orice tip de reluare a subiectului. Vorbesc despre epidemia de rujeolă.
 
Nu vreau să spun nimănui ce să facă, dacă să accepte sau nu vaccinarea. Dar când copiii mor pe capete la noi în ţară din cauza rujeolei, parcă se ridică un semn de întrebare, nu?
 
Parcă într-o astfel de tragedie ne cam vine să gândim cu propriul cap. Ne vine să nu mai credem pe cuvânt „vedete“ care ne zic să nu ne vaccinăm copiii, deşi propriii lor copii sunt vaccinaţi şi în afara pericolului.
 
Parcă ar trebui să ne vină să ne documentăm mai bine.
 
Nu vă cer sub nicio formă să mă credeţi pe cuvânt pe mine. V-aş ruga însă, ca de la părinte la părinte sau la viitor părinte, să vă informaţi temeinic. Din toate sursele. Nu credeţi pe nimeni pe cuvânt când vine vorba de propriul dumneavoastră copil! Luaţi totul de la zero! Citiţi, informaţi-vă, discutaţi cu oameni de specialitate! Degeaba cereţi părerea unui neavizat într-o problemă medicală. Degeaba întrebaţi o „vedetă“, fie ea şi de televiziune, despre vaccin. E ca şi cum ai pune un celebru creator de desene animate să construiască un avion, de pildă. E fix la fel. Dar e vorba despre copilul dumneavoastră. Care vine pe lume neajutorat şi se bazează pe dumneavoastră să îl ajutaţi să crească mare.
 
Nu îi furaţi viitorul din cauza unor decizii fără o bună informare prealabilă, chiar dacă vi le „asumaţi“ (un cuvânt foarte îndrăgit de părinţii care „îşi asumă“ sănătatea micuţilor lor, deşi ei înşişi nu au pic de pregătire medicală). Nici nu le schilodiţi viitorul. Bolile astea grave, când nu ucid, lasă sechele. Rujeola chiar este denumită îngerul morţii. Vă asumaţi asta pentru copilul dumneavoastră?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vaccinuri romanesti 22 Feb, 2018 11:36 Nu am incredere in vaccinurile de import .