Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Români (doar) de 1 Decembrie

ro

05 Dec, 2023 17:00 982 Marime text


1 Decembrie a trecut, și în acest an, cu nenumărate declarații de dragoste patriotică în mediul online, din partea a milioane de români.
 
Cu toate acestea, nu pot să nu remarc faptul că, tot mai des în ultima vreme, pare că suntem români doar de 1 Decembrie și, mai ales, pe rețelele de socializare.
 
Fotografii cu drapelul, cu defilarea militarilor, cu armata, cu România Mare, fel de fel de fotografii cu temă patriotică inundă spațiul virtual de Ziua Națională.
 
Și nu mă refer doar la fotografiile de profil ale oamenilor obișnuiți. Cap de afiș sunt cele ale politicienilor, desigur.
 
Dincolo însă de politizarea evenimentelor de 1 Decembrie, în căutarea de capital electoral, adevărul este, cred eu, că părinții noștri sunt mai români ca noi.
 
Cu cât vin generațiile tinere, cu atât dragostea față de țară, de tradiție și tot ce este tradițional, românesc dispar, iar aceasta este și din cauză că noi, ca părinți, nu mai avem timpul și disponibilitatea de a ne apleca asupra tradiției, de a o respecta, de a îi învăța pe copiii noștri semnificația adevărată a zilei de 1 Decembrie.
 
Nici noi nu mai avem timp, dar avem și contra-exemplul conducătorilor țării care perpetuează indirect ideea că țara trebuie amintită, respectată și prețuită doar de Ziua Națională.
 
Astfel, suntem patrioți doar o dată la patru ani, când toți ne cer să fim uniți. Mai ales pe rețelele sociale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Mesaje postate de românii din lumea întreagă cu ocazia zilei de 1 Decembrie (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii