Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Palma cea de toate zilele

ro

31 Mar, 2022 00:00 2831 Marime text
  • Violența nu este soluția!
 
Gala premiilor Oscar din acest an a fost umbrită de un eveniment mai puțin plăcut – faimoasa palmă pe care i-a dat-o Will Smith lui Chris Rock, după ce acesta a făcut o glumă cu privire la afecțiunea medicală pe care o are soția actorului. Enervat de glumă, actorul Will Smith a mers pe scenă unde l-a pocnit pe comediant și apoi a țipat la acesta să nu îi mai pomenească numele soției.
 
Imediat după incident, Will Smith a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru pelicula „King Richard”. Totuși, discuțiile despre scandalul violent au continuat zilnci din acel moment, iar marți, Will Smith a publicat scuzele la adresa lui Chris Rock pe paginile de socializare. Accentul pe care l-a pus a fost că nu violența este soluția într-o lume în care trebuie răspândită iubirea.
 
Au fost voci care îi scuzau gestul actorului prin faptul că îi apăra demnitatea soției.
 
Vreau să spun un lucru ferm – violența nu are scuze. Fie că o folosim pentru a ne apăra oamenii dragi sau din orice alt motiv, violența trebuie evitată cu orice preț. Will Smith a ales să se lase pradă sentimentelor și a acționat impulsiv. Ce este drept, și-a cerut scuze la scurt timp, însă acest lucru nu este pardonabil.
 
Într-o lume în care suntem expuși la violență extremă, referindu-mă la războiul din Ucraina, orice act de violență se adună în cutia de lucruri negative care se petrec în jurul nostru.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Academia Americană de Film pregătește măsuri împotriva lui Will Smith, de la suspendarea imediată sau temporară din Academie şi până la retragerea premiului Oscar câştigat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii