Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 02 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial O clipă, vă rog!

ro

12 Aug, 2014 00:00 2638 Marime text
Ne grăbim, şofăm, bodogănim, muncim, mâncăm, iar şirul de activităţi făcute în grabă este interminabil! Viaţa în mediul urban a devenit, de mult, o mişcare browniană pe care o acceptăm fără să judecăm. Cu riscul de a părea mai boem decât sunt, scriu aceste rânduri pentru liniştea sufletească, energia pozitivă şi sănătatea fizică pe care ar trebui să ne axăm când ne construim programul.

Mă adresez acum ţie, omul activ, prins cu munca şi cu treburile gospodăreşti, şi te întreb: te-ai gândit să-ţi impui ca siesta să facă parte din ritmul tău de 2-3 ori pe zi?

Când a fost ultima oară când ai mers în parcurile noastre, pe cale de dispariţie, ai stat pe bancă şi te-ai uitat la copiii care se joacă?

Pentru starea ta de bine, admiră cerul printre crengile copacilor, bucură-te măcar o dată pe lună de un răsărit savurat cu o persoană dragă, culege fructe din pomi şi oferă-i nasului un moment de răsfăţ inspirând mireasma florilor!

Elimină timpul irosit pe Internet şi ascultă o muzică bună, pleacă într-o plimbare pe jos sau citeşte ceva pentru sufletul tău! Alege, te rog, un maidanez sau animalul de companie al unui prieten şi mângâie-l şi smotoceşte-l până vă epuizaţi energia împreună, căci beneficiile vor fi înzecite!

Când a fost ultima oară când ai profitat de prezenţa, în oraşul nostru, a unui acvariu, a delfinariului sau a numeroaselor muzee? Dacă nu eşti amator de artă, deci, involuntar, pasiv emoţional în faţa unei expoziţii de pictură, încearcă să îţi impui să te încumeţi să desenezi orice, pentru că momentul de inspiraţie va tresări şi fărâma de copil din tine va zâmbi! 

Activităţile cotidiene ne îngrădesc sentimente divine şi cum altfel ne-am putea bucura mai intens de libertate decât înotând în mare, luând masa în cadrul unui picnic, în pădure, sau pedalând în parc?

Mulţi dintre noi suntem prea prinşi cu ceea ce ni se pare prioritar, dar uităm, adesea, că bunul cel mai de preţ este sănătatea. Bob Proctor afirma „în clipa în care mintea ta va cultiva gânduri de relaxare, corpul tău se va destinde automat” şi, până la urmă, de ce să nu fim egoişti pentru binele personal?

Cititorule, ieşi pe plajă desculţ, inspiră briza, zâmbeşte larg şi bucură-te de ce te înconjoară…
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii