Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Numai asta ne mai lipsea!“ Nu mai are nimeni lege antifumat ca noi!

ro

28 Mar, 2016 00:00 2834 Marime text


La noi s-au găsit soluţii la toate problemele, s-au pus capăt tuturor controverselor şi toate conflictele au fost aplanate. Nu mai avem de mult timp abatere de la moralitate, nu mai sunt corupţi, toate regulile stabilite de autoritatea supremă erau rezolvate şi legile erau votate.
 
Mai-marii lumii erau chiar invidioşi pe noi, întrucât niciunul dintre cei puternici şi mari nu avea o ţărişoară atât de disciplinată şi de echilibrată precum România. Aveam spitale curate şi dezinfectate, autostrăzi complete şi fără gropi, suficiente cămine pentru copii şi bătrâni. Tinerii primeau case gratis de la stat, profesorii şi medicii nu mai plecau în străinătate, pentru că aveau salarii convenabile. Pe scurt: totul mergea strună şi minunat în România. Un singur aspect mai trebuia pus la punct: să nu se mai fumeze în spaţiile publice. Dar s-a rezolvat şi asta!
 
Însă nu avem legea ca ceilalţi, cum e în toate statele înapoiate! Nu! Ei au locuri şi localuri speciale pentru fumători, unde înrăiţii se duc şi fumează de le ies ochii. În România, legea îţi interzice să fumezi chiar în maşină, dacă aceasta nu îţi aparţine pe persoană fizică. Într-adevăr, oamenii noştri politici, cărora chiar le pasă de plămânii noştri, nu mişcă un deget ca să diminueze poluarea industrială, însă trebuie să îi aplaudaţi că, după ce inhalaţi noxele din Constanţa, cel puţin nu o să mai fiţi nevoiţi să inspiraţi şi fumul de ţigară. Nici nu mai contează că aveţi pe trahee zilnic gaze şi mirosuri infecte şi că parlamentarii nu rezolvă situaţia, măcar n-o să mai simţiţi tutunul în nas!
 
Interdicţia fumatului în spaţiile publice a fost precum o avalanşă peste fanii cancerului de plămâni, deznădăjduiţi că nu mai au cum să îşi exercite pornirea nestăpânită în spaţii închise. Interzicerea fumatului în spaţiile publice este aplicată cu stricteţe ca prohibiţia americană din anii '20 şi probabil va avea tot atâtea şanse de reuşită ca şi aceasta.
 
Nici situaţiile referitoare la alcool, la cocalarii care vor polua fonic cu manele sau la „Dorelii“ care în continuare vor încerca să dea „coş“ cu gunoiul de la etajul opt direct în ghenă nu s-au rezolvat, momentan! Însă suntem mulţumiţi că avem miracolul acesta de lege antifumat, care o să bage în faliment investitorii mici şi mijlocii. Chiar suntem ţara lucrului bine făcut!
 
În acest moment, avem starea şi forţa necesare să ne regăsim în bancul cu Bulă, când doamna profesoară îl întreabă ce-i mai lipseşte, iar el spune că nu îi lipseşte nimic, deoarece, cu o seară înainte, tatăl său venise beat acasă şi făcuse treaba mare în mijlocul casei, făcând-o pe mamă să afirme: „Numai asta ne mai lipsea!“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii