Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:34 03 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial „Noaptea Muzeelor“ revine în weekend la Constanţa. Ce surprize le sunt pregătite vizitatorilor

ro

16 May, 2019 00:00 2540 Marime text
La sfârşitul acestei săptămâni, muzee din toată ţara îşi deschid porţile pentru evenimentul intitulat „Noaptea Muzeelor”. Ca de obicei în ultimii ani, mulţi vor fi cei care vor alege să stea câteva zeci de minute la coadă pentru a vizita un muzeu, cu toate că acestea sunt deschise şi în restul anului, zi de zi.
 
Diferenţa o face faptul că sâmbătă noaptea muzeele din întreaga ţară vor putea fi vizitate gratuit, în timp ce în restul anului cei care doresc să admire obiectele expuse trebuie să achite preţul unui bilet, care, oricum, în unele cazuri, este unul modic.
 
Şi la Constanţa sunt mai multe muzee care participă la acest eveniment. Potrivit site-ului www.noapteamuzeelor.org, este vorba despre Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, dar şi Planetariul, Acvariul şi Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. La Delfinariu va avea loc o singură demonstraţie, la ora 21:00, la Planetariu se va intra gratuit între orele 19:00 şi 23:00 (5 demonstraţii a câte 40 minute la orele 19:00; 20.00; 21:00; 22:00; 23:00), iar la Acvariu se va intra gratuit între orele 20.00 şi 24.00.
 
Cu această ocazie, şi RATC Constanţa a anunţat că prelungeşte programul a două linii de transport în comun până la ora 24.00. Este vorba despre autobuzele care circulă pe rutele 42 şi 48.
 
În ultimii ani, de când se organizează astfel de evenimente şi la Constanţa, interesul cetăţenilor pentru cultură a crescut, având în vedere cozile de la intrarea în muzeele înscrise în program.
 
Tot la Constanţa, anul acesta se va putea vizita şi sediul BCR Constanţa, evenimentul fiind intitulat „Şcoala de Bani la Noaptea Muzeelor”. Sediul de pe bulevardul Mamaia din Constanţa va putea fi vizitat de la ora 19.00 până la ora 1.00.
 
Rămâne de văzut dacă, după ce vor avea parte de vizite gratuite la muzeele din Constanţa, pasionaţii de astfel de evenimente vor mai merge şi în restul anului la aceste muzee şi vor scoate din buzunare şi banii necesari pentru achitarea biletului de intrare.
 
Este cunoscut faptul că Delfinariul, cel puţin, reprezintă un punct de atracţie atât pentru constănţeni, cât şi pentru turişti. În zilele cu vreme mai puţin prietenoasă din sezonul estival se formează cozi pentru a se putea intra la reprezentaţiile oferite de delfini.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii