Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Marea Neagră, rută alternativă spre Europa pentru traficanţii de migranţi economici?

ro

11 Sep, 2017 00:00 2899 Marime text
În ultimele săptămâni, au fost depistate peste 100 de persoane care au încercat să intre ilegal în România prin judeţul Constanţa, pe mare. Grupurile, venite, se pare, din Siria şi Irak, erau însoţite de cetăţeni bulgari sau ciprioţi, cu rol de călăuze.
Marea Neagră pare să devină în ultima perioadă o rută alternativă spre Europa a traficanţilor de migranţi economici. Personal, nu cred că putem discuta încă despre un fenomen îngrijorător, ci mai degrabă despre o conjunctură, politică, dacă vreţi, după ce ruta balcanică, mult mai cunoscută pe relaţia Turcia-Grecia-Macedonia-Serbia-Ungaria, a devenit restrictivă din cauza măsurilor impuse de Budapesta.

Dincolo de faptul că aceste evenimente devin subiecte de presă, care se sting în dimineaţa imediat următoare, a devenit agasantă îngrijorarea unora în legătură cu posibilele consecinţe după primul atentat reuşit în zona Dobrogei, în condiţiile în care aceşti refugiaţi, proveniţi din zone de conflict, caută doar o viaţă mai bună. Dar oare cât de reală este ameninţarea? Nimeni nu suflă o vorbă!

Nici oficialii forumului de cooperare la Marea Neagră, nici autorităţile de frontieră, nici premierul, nici serviciile, nici parlamentarii din comisiile de specialitate, nici preşedintele, Instituţia Prefectului, Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Inspectoratul General pentru Imigrări sau Consiliul Judeţean Constanţa!

Probabil au un motiv bine întemeiat, iar cel mai aproape de adevăr ar fi faptul că aceşti migranţi economici nu se opresc la noi, ci, din contră, fug mâncând pământul! 
Povestea migranţilor care iau cu asalt Marea Neagră îmi aduce aminte de o glumă cu dracul, care a venit să i se plângă lui Dumnezeu de faptul ca i-a fost trimis unul dintre cei mai păcătoşi oameni de pe pământ: „Doamne, şi eu ce să fac cu el? Eu zic să-l iei tu...“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii