Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:42 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Luaţi puţin aer de libertate! Avem curajul să credem în România

ro

04 Feb, 2017 00:00 1033 Marime text
Ce semnifică zece zile pentru istoria unui popor? Un interval extrem de scurt, o clipită. Însă este acea secundă hotărâtoare ce face deosebirea dintre viaţa şi moartea poporului. Când eşti în autobuz şi un individ încearcă să îţi bage mâna în buzunar, tu îl laşi? Nu! De aceea nici pe cei care dau spargeri la miezul nopţii nu trebuie să îi lăsăm să ne fure banii şi viitorul copiilor noştri!
 
Au fost sute de mii de oameni umăr lângă umăr în aproape toate oraşele din România. „Cel mai mare protest de după Revoluţie!“, titrează multe dintre publicaţiile naţionale şi internaţionale. 250.000 de oameni şi-au umplut plămânii cu aer rece şi au strigat într-o singură voce tare şi răspicat „Vrem Dreptate!“ şi „Jos Corupţia!“. 250.000 de oameni nu au mai băgat în seamă minciunile şi nu au dat nici doi bani pe promisiuni, pe banii în plus la salariul minim sau pe firimiturile aruncate ca „mari favoruri“.
 
250.000 de români cu demnitate şi conştiinţă nu au ieşit în stradă să ceară ceva pentru ei, ci pentru viitorul copiilor noştri, pentru binele tuturor! Nu acceptă să fie furaţi şi nu se lasă zăpăciţi sau influenţaţi de cei care doresc să ne fure până şi indignarea şi au spus „Fără Violenţă!“. 250.000 de români au înnebunit de revoltă când vedeau cum zboară petarde şi sticle spre jandarmi.
 
Protestul nu este împotriva sistemului, întrucât 250.000 de suflete nu doresc schimbarea Guvernului ca pe şosete, pentru că ştiu prea bine că nu mai avem nicio pereche curată. 250.000 de oameni doresc ca Guvernul să ne reprezinte interesele şi să ridice ţara fără să o dinamiteze.
 
Oamenii ieşiţi la protest au compus sloganuri, au înfruntat temperaturile negative de afară, şi-au strâns copiii la piept şi nu au plecat, pentru că nu era de plecat! 250.000 de români protejează democraţia şi fac zid împotriva corupţiei! Nu este chiar atât de greu de observat! 250.000 de suflete au nevoie de multe, au numeroase lipsuri, însă nu duc lipsă de curaj! Nu le e frică să creadă în România şi reînvie credinţa într-o ţară şi un popor din care ne bucurăm că facem parte!
 
Dacă sunteţi şi voi otrăviţi de minciunile şi abuzurile unora, aerul liber v-ar prinde foarte bine! Şi nu e nicăieri aer mai curat decât în centrele marilor oraşe! Ieşiţi să luaţi puţin aer de libertate! Venim şi azi! Aşezaţi masa, puneţi tacâmurile şi paharele de cristal! Ne revedem, fără îndoială!

Ti-a placut articolul?

Comentarii