Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Începe un nou sezon estival pictat în opulență și falsitate

ro

11 May, 2022 00:00 2890 Marime text


An de an, litoralul românesc devine un conglomerat al kitchului. Zic asta cu mâna pe inimă pentru că la noi, a merge la mare, înseamnă a expune pe rețelele de socializare o falsă impresie de opulență.
 
Există o diferență incredibilă între ceea ce vedem pe rețelele de socializare pe litoralul din afara țării și ceea ce vedem la noi. Din păcate, la noi există o exagerare a nesimțirii. În autobuze umblă turiști și constănțeni în costume de baie, alături de oamenii care merg la serviciu. În magazinele din cartiere intră clientul în slip, plini de nisip fără nicio problemă și alege ce să ia de mâncare pentru pauza de prânz.
 
De altfel, în același timp, în cluburile de fițe se cumpără șampanie la mii de euro pentru un filmuleț scurt, o plimbare pe mare cu veliere. Pe plajă miroase a bere, șampanie, iar trei vânzători ambulanți se plimbă cu porumb, mere glazurate sau covrigi arși de soare.
 
Ciorba în Mamaia tot la 40 de lei se va vinde, iar all inclusive încă este un concept mult îndepărtat față de ceea ce vedem în ofertele din Turcia sau Bulgaria.
 
Kitchul estival este completat de un alt sezon în care patronii de hoteluri se laudă cu cifre exorbitante, cu conturi umplute de bani și un stat care nu este interesat să investească.
 
Să ne vedem cu bine, la mare, dragilor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii