Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial În spital intră cine are nevoie, dar iese cine poate sau... dacă mai poate

ro

06 May, 2016 00:00 2238 Marime text


Am ajuns o ţară plină de bolnavi, iar dacă trupul este aparent sănătos, cu siguranţă gândirea este afectată de sistemul în care trăim şi care ne infectează atât teoretic, cât şi practic. De ce nu ni se oferă şansa de a beneficia de servicii de calitate în spitale şi ne zgârcim la orice este benefic, căutând mereu varianta mai proastă pentru pacient şi mai avantajoasă pentru câte un furnizor, afacerist ticsit de bani şi lipsit de scrupule?
 
Sistemul ne afectează „teoretic” prin modul în care gândim şi în care ne comportăm cu privire la subiectul sănătate. Noi, românii de rând, ne raportăm la acest „vis” greu de atins dacă avem buzunarele goale, acceptând variante ieftine şi servicii de ţi se face silă atunci când intri într-un spital. Accepţi gândacii din saloane, frigul, nepăsarea cadrelor medicale în cazul în care nu le bagi o şpagă în buzunar. Accepţi toate astea şi multe altele, poate-poate o da Dumnezeu să te vindeci de orice suferi, fără să îţi dai seama că mai rău te îmbolnăveşti atât mental, punându-ţi lacăt la gură şi acceptând situaţia, cât şi fizic, ieşind din spital cu mai ştiu eu ce bacterii care te conduc pe patul de moarte.
 
Practic, trebuie să ne aşteptăm că, odată intraţi într-un spital, sigur nu „plecăm cu mâna goală”, luând cu noi bacteriile care colcăie în unităţile medicale. După ce că toţi ştiam povestea igienei din spitale, a mai apărut şi scandalul dezinfectanţilor din unităţile sanitare, de parcă nu era de ajuns. Să te ferească Cel de Sus să te mai şi operezi, să ai nevoie de instrumentele folosite la ciopârţirea corpului tău, care sunt ca şi nedezinfectate, având în vedere descoperirile făcute în ultima perioadă potrivit cărora dezinfectanţii folosiţi în spitale sunt diluaţi şi de câte zece ori. Păi de ce nu le spălaţi cu apă?! Nu degeaba avem noi, românii, o vorbă: „Apa curăţă tot”.
 
Pentru ca o firmă să se afunde în sume colosale, mor oameni pe mesele de operaţie sau alţii se chinuiesc pe banii lor cu tratamente scumpe pentru a scăpa de nenorocirile provocate de infecţiile căpătate în spitale. Nu este normal ca „prostul” să sufere din cauza unui sistem grosolan, care nu ştie că sănătatea este lucrul cel mai de preţ, pentru care toţi tragem cu dinţii, din dorinţa de a ne trăi viaţa aşa cum merităm.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii