Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Horoscop DNA - România a intrat în zodia anticorupţie. Luna Neagră în casa banilor murdari

ro

07 Jan, 2015 00:00 2401 Marime text
Începute odată cu Ziua României, culminând cu sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou şi finalizate odată cu Boboteaza şi Sfântul Ion. Aţi ghicit, este ceea ce numim generic „sărbătorile de iarnă“, perioada magică din an care coincide cu vremea vacanţei pentru aproape toată lumea. Şi cum astăzi îi sărbătorim deja pe toţi Ionii, Ioanele, Neluţii & Co. este semn că e timpul să ne întoarcem la muncă.
Unii au făcut-o deja şi au intrat în forţă în anul de activitate 2015. Direcţia Naţională Anticorupţie de pildă este unul dintre cele mai elocvente exemplele. Încă de ieri, DNA-ul a vrut să arate că anul precedent a fost unul plin pentru ei, dar că 2015 va fi cu mult peste cel încheiat. Din prima zi de muncă, procurorii DNA şi-au încordat muşchii şi au anunţat trimiterea în judecată a unui şef de poliţie din Tecuci, dar şi a mai multor oficiali din judeţul Constanţa. La cum arată începutul, continuarea sună promiţător. În sensul că cei de la Anticorupţie par puşi pe fapte mari anul acesta.
În urmă cu câteva săptămâni şefa Dnă, Laura Codruţa Kovesi spunea că procurorii au peste 4.800 de dosare în lucru. Tot atunci, Kovesi mai spunea: „Avem în lucru dosare mari, complexe, care vizează persoane cu funcţii importante. Activitatea noastră nu se va opri, poate doar în perioada Sărbătorilor, dar nici atunci nu e sigur. Vom continua în acelaşi ritm, cu aceeaşi eficienţă, dacă nu vor interveni schimbări legislative”, a mai spus Laura Codruţa Kovesi. Declaraţiile au fost făcute în ultima partea a lunii noiembrie. În decembrie, după publicarea bugetului pe 2015 DNA-ului i-au fost tăiate o parte din fonduri. Procurorul General al României a tăiat o treime din bugetul DNA pentru 2015, deşi şefa procurorilor anticorupţie ceruse o majorare de 5 milioane de euro. Ulterior DNA a primit suma cerută dar nu putem să nu ne punem întrebare răsărită cumva în aduncul minţii, dacă cele două fenomene nu au fost strâns legate.
Până una alta, DNA pare de neoprit în 2015. România a intrat în zodia anticorupţie şi pare că nu va ieşi prea uşor pentru unii. Horoscopul DNA mai spune şi că Luna Neagră va face ravagii în casa banilor murdari chir şi atuci când Mercur nu este retrograd. Aşteptăm horoscopul DNA în fiecare lună, mai ales că, aşa cum ne-au obişnuit până acum procurorii, niciodată nu se ştie de unde sare iepurele şi cine mai este prins cu ocaua mică. Dragă DNĂ, aşteptăm cu mare interes subiectele pe care ni le vei oferi anul acesta - rechizitorii spectaculoase şi personaje interesante în dosare halucinante. Spor la treabă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii