Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Frontul invizibil al războiului informatic

ro

21 Jul, 2022 00:00 1413 Marime text
  • Frontul invizibil este format din milioane de oameni care stau cu sufletul la gură, cu ochi speriați spre conturile bancare și cu gândul că mâine poate nu mai au de muncă
 
Nu știu cât de mult cred oamenii că sunt afectați de război, dar efectele sale se întind în așa multe domenii, încât oamenii nu realizează care este, de fapt, cauza lor.
 
Da, stresul de zi cu zi se datorează războiului. Nu în mod direct, ci prin faptul că există o criză și tensiune pe plan economic la nivel mondial, cauzată de două aspecte – criza sanitară care abia acum își arată adevăratele efecte pe linie economică, după ce au fost luate mai multe măsuri tampon în perioada pandemiei, cât și criza datorată războiului, care are efecte pe plan energetic și economic.
 
Efectul la cetățeanul de rând se concretizează, în prim plan, pe cheltuieli mai mari datorate creșterii prețurilor la produsele de la raft. Nu vorbim de combustibil care crește exponențial în toată lumea. Nici măcar cei care au producție proprie nu se bucură de prețuri mici.
 
Apoi este războiul informațional. Este probabil cea mai amplă acțiune militară care se desfășoară la nivel internațional – Ucraina – Rusia, care se desfășoară într-o eră digitală avansată. În celelalte conflicte armate nu existau atâtea surse de informare, canale de comunicare, rețele de socializare, care să transporte o informație într-un timp atât de scurt. Iar acest lucru duce la propagarea de informații eronate, false, rău-voitoare. Aceste informații false au ca scop destabilizarea populației, crearea de haos, care este profitabil pentru unii și alții.
 
Tot ce rămâne de făcut este să fim foarte selectivi cu privire la informațiile pe care le procesăm și le luăm ca atare. Frontul invizibil este format din milioane de oameni care stau cu sufletul la gură, cu ochi speriați spre conturile bancare și cu gândul că mâine poate nu mai au de muncă, nu mai au ce mânca, nu se mai simt în siguranță etc.
 
Este nevoie de pace... și pentru frontul invizibil!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii