Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Farul Constanța, un nou început pentru Denis Alibec

ro

27 Aug, 2022 00:00 1877 Marime text
 

 
  • Sper ca, intrat din nou pe mâna lui Gică Hagi și a staff-ului său, Denis (31 de ani) să ajungă iar la nivelul său fotbalistic de vârf și să se mențină acolo mult timp, să aibă parte de constanță, ceea ce i-a cam lipsit în ultimul timp, împiedicat, e adevărat, și de unele accidentări.
 
M-am bucurat mult pentru evoluția reușită a lui Denis Alibec în partida câștigată de Farul Constanța contra lui FC Voluntari, 2-1 pe teren propriu, în etapa a șasea a Superligii. 
 
Îl știu pe Denis de când era la juniorii Farului. Îmi amintesc și primul articol pe care l-am scris despre el, după ce participase, alături de Cosmin Matei, la o acțiune a lotului național de la vârsta lor. Mici amândoi, niște copii, însă extrem de talentați. În scurt timp, a urmat debutul amândurora la echipa mare a „marinarilor“, la 17 ani, sub bagheta lui Ion Marin. Pentru Denis a venit apoi un transfer răsunător la Inter Milano, pe când atacantul avea 18 ani. De atunci, l-am urmărit cu interes în carieră, de la echipă la echipă. Mechelen, FC Viitorul, Bologna, Astra Giurgiu, FCSB, Kayserispor, CFR Cluj, Atromitos, iar din această vară Farul Constanța. Lumini, dar și umbre pentru jucătorul născut la Mangalia, dăruit din plin cu har fotbalistic și cu un stâng de aur.
 
Sper ca, intrat din nou pe mâna lui Gică Hagi și a staff-ului său, Denis (31 de ani) să ajungă iar la nivelul său fotbalistic de vârf și să se mențină acolo mult timp, să aibă parte de constanță, ceea ce i-a cam lipsit în ultimul timp, împiedicat, e adevărat, și de unele accidentări. Începutul e promițător. „Regele“ l-a aruncat progresiv în luptă, oferindu-i din ce în ce mai multe minute, iar la partida cu FC Voluntari Denis a rămas pe teren tot meciul. Lucru îmbucurător, care spune ceva despre unde a ajuns atacantul din punct de vedere fizic. De altfel, și el remarca, după meci, că nici nu mai ține minte de când nu a mai jucat 90 de minute într-un meci. Iar îmbucurătoare este și forma arătată. Un gol (cu un șut cu stângul, de la 30 de metri!), o bară plus alte ocazii, travaliu. Ca în vremurile bune! După acest meci, Denis și Ionuț Larie, de la Farul, au fost incluși în echipa etapei, iar cei de la LPF, care prezintă, la finele fiecărei runde, cel mai bun „11“ din Superligă, au menționat că Denis Alibec poate fi considerat jucătorul etapei.
 
An de an, Gică Hagi are noi provocări, adevărate pariuri, cu jucători pe care își propune să-i readucă în prim-plan. Și-a îndeplinit acest obiectiv, până acum, cu mulți fotbaliști, iar în această vară i-au intrat pe mână mai mulți ca oricând asemenea jucători. Acum a ieșit la rampă Denis Alibec, dar „Regele“ e mulțumit și de cum merg lucrurile și pentru alți băieți.  
 
Citește și:
 
Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa rundei
„Denis Alibec poate fi considerat jucătorul etapei“ (GALERIE FOTO)

 
Pentru Farul Constanța, urmează seria cu trei meciuri de foc. „Sperăm la rezultate bune, pentru că e frumos să fii acolo sus“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii