Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Despre cei care nu mai „încap“ în „PNL-ul“ lui Muhscină şi al lui Boroianu. Se vor înrola în partidul lui Cioloş?

ro

12 Jun, 2017 00:00 4710 Marime text
E limpede că, la mai bine de o lună de la alegerile interne de pe plan local, o serie de liberali nu mai pot continua în acest proiect. Unii nu se mai regăsesc, alţii au fost excluşi, iar alţii, marginalizaţi.
 
Sub pretextul nerespectării codului etic al partidului, vor mai urma, cel mai probabil, câteva execuţii dictate de Comisia de Anchetă constituită la nivelul Filialei PNL Constanţa pentru analizarea activităţii aleşilor locali. O comisie de anchetă despre care în spaţiul public nu se cunoaşte mai nimic. Cine o patronează, cum lucrează etc.
 
Indiferent cât de „subţire“ din punct de vedere etic va fi obrazul PNL la Constanţa şi de cine va câştiga preşedinţia partidului la Congresul de sâmbătă, cel puţin astăzi este greu de crezut că acest partid va reuşi să mai recupereze din electoratul pierdut în ultimii ani, cu atât mai puţin din electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis!
 
La Constanţa, PNL-ul lui Muhscină şi al lui Boroianu nu numai că nu reuşeşte să perceapă miza anului 2019 - alegerile prezidenţiale sau 2020 - alegerile locale, ci tinde să transforme filiala în propria lor afacere, în care dictează unde se vor ţine şedinţele de partid, cine are acces la acestea şi, mai ales, cine rămâne şi cine trebuie să plece din partid. În lipsa unui obiectiv pe care lipsa de inteligenţă politică îl face inaccesibil, cei doi au transformat ideea de opoziţie într-o şuşanea. Probabil va deveni o obişnuinţă ca „liderii“ liberali să-şi mâne de la spate consilierii, locali sau judeţeni, în încercarea de a-i „constrânge“ să voteze proiecte, după o schemă doar de ei înţeleasă. Iar cine va mişca în front îşi va pierde mandatul. Cum precedentul a fost deja creat, este doar o chestiune de timp până când echipele de consilieri vor fi remaniate. Nu că aş plânge de mila unora dintre ei, însă la fel de evident este că actualul PNL are răzbunarea în sânge!
 
Aşa cred ei, bieţii strategi ai partidului, că vor învinge PSD, că vor redeveni un partid puternic, că vor dovedi seriozitate, consistenţă şi substanţă, în acţiunea şi mesajul politic.
Aşa înţelege noua conducere a PNL Constanţa să întindă o punte către un electorat care a votat-o în alegerile locale, care a ieşit în stradă să protesteze în această iarnă. Şi modul de acţiune al preşedintelui Huţucă e greu de perceput în această perioadă. De ce dă credit exagerat echipei Muhscină - Boroianu? De ce încearcă să scape de oameni cu care nu a schimbat niciodată măcar două vorbe? De ce pleacă urechea precum un începător? Greu de înţeles!
 
Indiferent de rezultatul Congresului din 17 iunie, misiunea PNL rămâne complicată pe scena politică, ei având, la rândul lor, de ales răul cel mai mic pentru partid. În acest context, din ce în ce mai mulţi actuali liberali îşi leagă speranţa de un alt partid. Nu vor să plece nici la ALDE, nici la PSD, ci aşteaptă naşterea partidului promis de Dacian Cioloş. În primul rând, cei care nu mai au loc în PNL. Apoi, cei care nu se simt prea bine. Vor urma probabil şi cei care încă mai speră la o trezire a spiritului liberal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii