Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:32 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De ce tolerăm beţivii la volan? De ce îi tolerăm printre noi?

ro

30 May, 2017 00:00 3237 Marime text
Auzim zilnic de accidente în care autorii principali sunt şoferi beţi.
Adesea, accidentele provocate de şoferii beţi au ca rezultat victime copii, adulţi, bătrâni, femei, copii nenăscuţi.
Unii dintre ei rămân mutilaţi pe viaţă. Fără niciun ajutor de la nimeni.
Alţii, orfani de mici. Şi toate astea din cauza unui şofer care trage la măsea şi prinde curaj mai mare decât ar fi avut înainte.
Iar atunci când provocă accidentul nici nu îşi dă seama, pe loc, ce s-a întâmplat, reuşind cu greu să se ţină pe picioare.
Şi-atunci mă întreb: de ce tolerăm beţivii la volan?
De ce legea nu îl determină pe cel ce are astfel de apucături să devină conştient de vina şi răspunderea pe care o are ca şofer?
De ce să-i mai lăsăm printre noi? Pentru că este ştiut: de îndreptat nu se mai îndreaptă şi beţivanii-şoferi vor avea mult timp de aici încolo astfel de apucături.
Cazuri sunt cunoscute şi arhicunoscute. De oameni de rând, de politicieni, de interlopi, de femei, tineri, bătrâni, şi aşa mai departe.
Şi atunci insist pe întrebare: de ce îi tolerăm? De ce să-i tolerăm?
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 30 May, 2017 08:37 Care este diferenta dintre un terorist cu kalesnicov in mina si unul baut la volan sau care conduce cu viteza excesiva sau care nu respecta regulile de circulatie? Consecintele sint dramatice in toate cazurile. Pe linga raspunderea penala, materiala,civila, ridicarea dreptului de a mai conduce un autovehicul,pentru totdeauna.