Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Curajul de a fi pieton în Constanţa!

ro

31 Jan, 2017 00:00 4078 Marime text
După viforul de la începutul lunii ianuarie, când tonele de zăpadă căzută au paralizat la propriu circulaţia rutieră din municipiul Constanţa, iată că troienele s-au mutat acum pe trotuare, care au devenit impracticabile.
 
A fi pieton în Constanţa înseamnă să dai dovadă de curaj. Tonele de zăpadă s-au mutat de pe carosabil pe trotuare, care au devenit adevărate trasee cu obstacole. Primăria Constanţa se laudă că a reuşit să deszăpezească municipiul. Atât carosabilul, cât şi trotuarele. Da, dar aceasta se vede doar pe principalele bulevarde din oraş. Iar străzile şi străduţele, care nu au rang de bulevard, dar pe care maşinile circulă mai ceva ca pe autostradă, au fost date uitării. Mai ales trotuarele. Pietonii au două opţiuni dacă vor să se deplaseze pe aceste străzi şi străduţe. Ori să facă slalom printre maşini, punând-şi viaţa în pericol, ori să devină alpinişti de ocazie şi să escaladeze, fiecare cum poate, munţii de zăpadă de pe trotuare.
 
A fi pieton în Constanţa înseamnă să dai dovadă de curaj. Ne întrebăm dacă primarul Decebal Făgădău, ales de majoritatea constănţenilor, a văzut cum arată aceste străzi? A încercat să fie pieton măcar o zi şi să se deplaseze pe trotuare, (deh, circulaţia rutieră trebuie respectată)? Iar pietonul trebuie să meargă doar pe trotuare, nu printre maşini, sfidând destinul său şi al celor din trafic. Dacă nu a făcut-o, îl invităm la o plimbare pe aceste străzi adiacente bulevardelor din oraş. Să devină şi dumnealui alpinist măcar pentru o zi! Să se înarmeze cu răbdare, cu chingi, cordelină, carabinieră, buclă şi toate echipamentele necesare unui alpinist. Şi poate va reuşi să demonstreze celor care l-au votat că se poate merge şi pe trotuarele pe care, peste noapte, au crescut munţi.
 
A fi pieton în Constanţa înseamnă să dai dovadă de curaj. Oare şi oraşele europene arată aşa iarna? Şi acolo munţii de zăpadă cresc pe trotuare? Se pare că nimeni din administraţia locală nu dă nici doi bani pe cei care odată i-au girat cu încredere. Păcat!
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 30 Jan, 2017 23:12 Primarul da amenzi in stanga si dreapta. Primaria si primarul cand se vor amenda? Un pieton