Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:10 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ce rimează cu arici?

ro

12 Sep, 2014 00:00 1895 Marime text
Ce rimează cu arici? Ştiu la ce te gândeşti! Crezi că ştii răspunsul? Poate că da, poate că nu. Dar poate te-ai grăbit să dai un răspuns, deşi nu participi la niciun concurs. De cele mai multe ori, credem doar ceea ce ni se spune, fără a mai cerceta. Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par.
 
Arestarea şi ulterior trimiterea în judecată a lui Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, preşedintele României, poate fi interpretată în mai multe feluri? Sunt persoane care cred că arestarea lui Mircea Băsescu i-a adus lui Traian Băsescu un „munte“ de încredere, pe care îl poate „îndrepta“ după bunul plac.

Mai departe, reţinerea, arestarea preventivă şi trimiterea în judecată, în două dosare separate, a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, aduce voturi PSD-ului? Sunt mulţi care cred că răspunsul este unul singur, respectiv „Da“.

De ce? Nicușor Constantinescu este prim vicepreședintele Organizației Județene a PSD Constanța și nu vor fi puțini cei care vor crede că PSD este un partid corect, care-și „trimite” un om în fața justiției, pentru a răspunde la întrebările judecătorilor.

De asemenea, Partidul Social Democrat are de câştigat, tind să cred, la capitolul „imagine şi voturi“ şi după Dosarul campusului social „Henri Coandă“. În acest dosar este cercetat Avraham Morgenstern, pentru dare de mită, dar și Radu Mazăre, edilul municipiului Constanţa,președintele Organizației Județene a PSD Constanța, bănuit de luare de mită şi de fals în declaraţii. Mai departe, Alexandru Mazăre, fratele lui Radu  Mazăre şi senator PSD în Parlamentul României, este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Atenţie! Alegerile prezidenţiale din România vor avea loc pe data de 2 noiembrie, iar eventualul tur doi se va derula pe 16 noiembrie. Cu alte cuvinte, mai avem timp să reflectăm asupra situaţiei din jurul nostru.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii