Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cazinoul din Constanța, cu toată viteza înainte spre renaștere!

ro

21 Jan, 2023 00:00 2659 Marime text
 
 
  • Decorațiuni ce par din bezea moale, un alb imaculat unde înainte abandonul, nepăsarea și uitarea își lăsaseră grosolan amprenta și, mai ales, durabilitate și înaltă calitate – acestea sunt atributele care acum definesc Cazinoul, aflat cu toată viteza înainte pe drumul spre renaștere!
 
 
Nu mai este un secret pentru nimeni că, pe zi ce trece, Cazinoul din Constanța se apropie tot mai mult de momentul renașterii complete.
 
Cu fiecare cărămidă, cu fiecare ornament readus la viață cu fidelitate de mâini iscusite, cu fiecare element de rezistență adăugat, cu fiecare bijuterie arhitecturală redată bucuriei privirii, Cazinoul își recapătă splendoarea de la începuturi, după ani de uitare, abandon și nepăsare.
 
Simbol al Constanței și al Dobrogei, monument arhitectural și simbol Art Nouveau, Cazinoul ne dă dovezi în fiecare zi că se va achita de promisiunea făcută în numele său, la deschiderea oficială a lucrărilor, de către ing. Petre Badea, directorul Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor, anume că „Va străluci!“.
 
Surpriza pe care Cazinoul a pregătit-o vara trecută celor ce îl iubesc, dezvăluindu-și fațada de Nord, albă ca spuma laptelui și a mării ce-l învăluie, restaurată și consolidată cu materiale de înaltă calitate, special destinate mediului în care se află, pare a fi o avanpremieră a bucuriei pe care renașterea finală a monumentului o va aduce cu sine.
 
Decorațiuni ce par din bezea moale, un alb imaculat unde înainte abandonul, nepăsarea și uitarea își lăsaseră grosolan amprenta și, mai ales, durabilitate și înaltă calitate – acestea sunt atributele care acum definesc Cazinoul, aflat cu toată viteza înainte pe drumul spre renaștere!
 
Citește și
 
Imagini ce intră în istorie
Spectaculoasă transformare a Cazinoului din Constanța! Migăloasa muncă a constructorilor, comprimată în cinci minute de vizionare (VIDEO+FOTO)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii