Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:30 29 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Bărbaţii în negru - pază şi protecţie... divină

ro

22 Nov, 2016 00:00 4002 Marime text
Motto: „Eu ţi-am zis că-i popă, dar tu «Nu! Batman, Batman!»“
 
Să mă ierte Dumnezeu dacă tocmai acum, în Postul Crăciunului, gândesc cu păcat, însă mi-e greu să cred că, în ultimele două săptămâni, am fost singurul constănţean care s-a întrebat, tâmp, dacă nu cumva Arhiepiscopia şi-a înfiinţat serviciu intern de pază şi protecţie.
 
Mă refer, fireşte, la cohorta de bărbaţi în negru care a făcut scut uman în jurul Înaltpreasfinţiei Sale la ultimele două înfăţişări la sediul IPJ, unde este nevoit acum să semneze condica după ce, spun gurile spurcate, ar fi roşit când i-au făcut cu ochiul arginţii europeni. Şi dacă tot acţionează precum gărzile de corp, preoţii ăştia percep oare şi taxă de protecţie?...
 
În altă ordine de idei, sigur vă este cunoscută scena biblică în care Iisus este luat din Grădina Ghetsimani de către oastea de soldaţi romani şi poate din Biblia mea de acasă lipsesc pagini, dar nu-mi amintesc nicidecum ca Mântuitorul să le fi cerut discipolilor să-i sară în ajutor sau ca aceştia să fi făcut scut în jurul său când era plimbat de la Ana la Caiafa.
 
În acest context, cu care eu sincer m-am aşteptat ca Arhiepiscopul Tomisului să rezoneze până în măduvă, ni se perindă halucinant prin faţa ochilor un personaj a cărui mină tăcută debordează de aroganţă mai curând decât de smerenie. Acolo, în mijlocul gloatei de reporteri, pare acest mistic titan coborât din turnul său de fildeş, atent la fiecare pas, să nu cumva să fie atins de întinăciunea păgânilor care parcă n-au alt dumnezeu în afară de breaking news.
 
De ce este nevoie ca unul dintre cei mai notorii lideri ai Bisericii Ortodoxe Române să se perinde pe la poliţie de parcă ar fi şeful Camorrei, flancat de treij’ de popi care, chipurile, joacă la intimidare? Chiar, lăsând gluma la o parte, dacă prin absurd s-ar impune activarea scutului de forţă (divină?!), ce ar presupune asta? Ar scoate de sub sutane grenade fumigene cu smirnă, busuioc lacrimogen şi pistoale cu apă sfinţită?
 
O ultimă curiozitate. Poliţia ce are de spus cu privire la faptul că, în mod evident, Înaltpreasfinţia Sa nu se simte deloc în siguranţă în curtea IPJ-ului (!!!) şi chiar, oricine poate merge acolo cu alai care să-i ţină trena când semnează controlul judiciar? Dacă de mâine vreun băiat cunoscut cu hobby-uri chiar mai neortodoxe decât cele de care este suspectat ÎPS îşi face apariţia la biroul de control judiciar cu 30 dintre cei mai buni prieteni pe post de suporteri, s-ar lua măsuri de fluidizare a traficului la intrarea în sediul poliţiei?
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii