Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial A ars Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. S-a dat alarma și la Spitalul Județean!

ro

05 Feb, 2022 00:00 3508 Marime text



Zilele trecute, Constanța a marcat patru luni de la incendiul care a mistuit Secția de Terapie Intensivă Covid a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, luând viața a șapte persoane și care ține, încă, spitalul închis.
 
Nu mai departe de seara de joi, la Unitatea Primiri Urgență a Spitalului Clinic Județean din Constanța a pornit, în jurul orei 18.00, alarma de oxigen.
 
Forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, cu amintirile incendiului de la Infecțioase în minte, s-au deplasat imediat la spitalul județean.
 
O minune a făcut să nu se declanșeze un incendiu.
 
Evaluarea ISU a stabilit faptul că nu au fost persoane evacuate, nu au fost fum sau alte pericole.
 
„Unul dintre senzorii alarmei sistemului de monitorizare oxigen a înregistrat o valoare peste valoarea normală, de 23,5. Valoarea înregistrată a fost de 23,8, motiv pentru care s-a declanșat alarma. În salon se aflau două persoane, care au fost mutate în alt salon“, au explicat presei reprezentanții ISU Dobrogea.
 
În noaptea de miercuri spre joi, 2 spre 3 februarie 2022, un incendiu a cuprins, totuși, un alt spital din țară.
 
329 de pacienți au fost evacuați, din fericire, fără victime, din Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“, din Suceava, în urma unui incendiu ce se manifesta cu flacără la un salon aflat pe Secția de Ginecologie.
 
Toate cele enunțate mai sus par a fi desprinse, mai degrabă, ori dintr-un film foarte prost, ai cărui protagoniști și factori decidenți nu înțeleg ce măsuri trebuie luate pentru a nu ne mai lua foc spitalele, ori dintr-un thriller cu scenariu machiavelic, în care factorii decidenți pur și simplu nu se sinchisesc de aceste aspecte.
 
Cu toate acestea, tot ce am scris mai sus există în realitatea obiectivă și imediată și nici măcar nu am enumerat întreaga listă a spitalelor din România ce au ars în ultimii doi ani.
 
Sincer, din moment ce avem deja, în Constanța, un spital ce a luat foc, iar o alarmă din sistemul de monitorizare a oxigenului s-a declanșat din cauza valorilor crescute, cu greu mă pot convinge că aici, în acest oraș de la malul mării, nu stăm pe un butoi de pulbere care va exploda la cea mai mică scânteie.
 
Greu mă poate convinge cineva, în acest context, că nu este doar o chestiune de timp până ce va izbucni un nou incendiu într-o unitate spitalicească din țară, poate chiar din Constanța.
 
Citește și
 
UPDATE
Alertă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Pompierii, chemați în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii