Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Dom' primar interimar! A venit toamna. Fântânile arteziene?

ro

16 Sep, 2015 00:00 1885 Marime text
 
 
E atât de scurtă vara/Şi e plin de flori. Ştiţi versurile astea cu „E atât de scurtă vara“, domnule primar interimar? Cam asta aţi păţit şi dumneavoastră cu fântânile astea, arteziene, domnule primar interimar.
 
Vă mai amintiţi? Nu? Iată, vă aduc eu aminte ce ne transmitea omul dumneavoastră de încredere, Liviu Tramudana, pe 22 iulie. Angajatul Primăriei pe probleme de comunicare cu presa.

Acesta este comunicatul Primăriei Constanţa de atunci:

„Din 15 iulie, Primăria municipiului Constanţa a demarat programul de reparaţii curente şi punere în funcţiune a celor 14 fântâni arteziene din Constanţa şi Mamaia.
Sunt deja funcţionale fântânile de la sensul giratoriu din intersecţia bulevardelor Aurel Vlaicu şi Alexandru Lăpuşneanu, cea de pe faleza Cazino Mamaia, precum şi cele din parcul Arheologic de lângă Primărie. În scurt timp, vor fi terminate lucrările la fântânile din zona faleză Cazino Constanţa, Miga şi Policlinica II. Orarul de funcţionare a acestora este 10-24, cu pauze de 30 de minute din două în două ore. În cazul timpului nefavorabil cu ploaie sau vânt puternic, acestea nu vor funcţiona.“
 
Până aici, totul este bine. Bine? Nu e chiar aşa de bine. Treaba este că mare lucru nu s-a schimbat de atunci.
A venit toamna şi fântânile arteziene, unele dintre ele, tot aşa sunt. Ca şi astă-toamnă, ca şi anul trecut, ca şi acum mai mulţi ani.
Cea de la Casa de Cultură este... un pic mai vopsită. Ca şi cea de la Gară. A! Din cea de la Gară s-a scos anvelopa aia. Oricum nu ştiu ce rost avea de stătea moţ acolo.
În rest, afişul care ne atenţionează, şi acum, ca şi toată vara, să avem grijă să nu cădem pe gheaţă este tot acolo. Ba mai mult. Cea de la Gară are şi motorul principal ars. Nuuu! Nu este o ştire oficială. Este una neoficială, aflată de mine. Dar sigură.
Ştiţi, când se făcea lucrarea, s-a inundat subsolul tehnic al fântânii.
 
Dar ce rost mai are să scriu acum de fântânile arteziene? Deja a venit toamna. Vine şi iarna, vine, iar, primăvara. Vine campania electorală. Nu-i aşa, dom' primar interimar? Şi dacă vine campania electorală, nu are importanţă pentru cine, pentru dumneavoastră sau pentru alt pesedist, dă bine dacă anunţaţi în proiectele măreţe că se vor reabilita şi fântânile arteziene. Nu mai vorbesc de cele reabilitate. Zici că s-a muncit la ele cu specialişti de la NASA, aşa de greu s-au terminat! Nu spune nimeni că unele dintre ele puteau fi puse în funcţiune de un instalator şi un electrician. Să nu mai spun că puteau fi puse în funcţiune şi de un instalator care se pricepe, un pic, şi la instalaţiile electrice.
 
Problema este, domnule primar interimar, că, la capitolul fântâni arteziene, nu aţi trecut testul pentru mine. Pentru alţii, poate.
De veţi candida, numai pentru asta, şi eu nu am să vă votez.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii