Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culmea ipocriziei Să reclami deficienţele pe o pagină de internet nefuncţională

ro

05 Jul, 2013 00:00 1422 Marime text
Zilele trecute, un scandal zguduia Educaţia din România: directoarea Liceului Dimitrie Bolintineanu din Capitală, Costica Varzaru, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile. Mai mult, cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori au fost audiaţi şi ei la Poliţia Capitalei, iar elevii care au susţinut luni proba de limbă română au fost percheziţionaţi de anchetatori la ieşirea din sală.
 
Ieri un alt scandal a izbucnit la Liceul Teoretic Lazăr Edeleanu din judeţul Constanţa. Aici, o elevă, care a intrat în sala de examen cu un telefon mobil, a sunat la 112, după ce a fost eliminată din sală. Fata a reclamat oamenilor legii că a dat o sumă de bani, de altfel ca toţi colegii ei, profesorilor de la Centrul de Bacalaureat, dar cu toate acestea a fost eliminată de la examen. La ieşirea din sală a fost din nou întrebată de bani, dar aşa cum nu-i mai avea a fost dată afară din sală. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa promite o anchetă, iar Ministerul Educaţiei a creat o pagină specială, pentru comunicarea în timp real a situaţiilor ilegale din timpul examenelor din cadrul Bacalaureatului 2013.

Astfel, pe site-ul oficial al instituţiei, edu.ro pe prima pagină, se afla o secţiune specială - „Sesizează fapte de corupţie aici!”. Doar că formularul în care poţi sesiza fapta de corupţie nu merge. Adică, rubricile - „Tipul unităţii” şi „Instituţia şcolară unde a avut loc incidentul” nu pot fi completate, iar fără ele sesizarea nu poate fi trimisă mai marilor din Educaţie. Atunci de ce s-a mai obosit cineva să mai creeze o pagină nefuncţională? Aşa doar că să demonstreze că cei din Minister nu dorm şi că nu sunt plăti degeaba din banii publici? Unde poate sesiza un elev o faptă de corupţie? La poliţie? La 112? La Inspectoratul Şcolar Judeţean? Sau să tacă, aşa cum ai tăcut şi colegii lor mai mari, şi să continue să dea bani, devenind şi ei complici la faptele de corupţie? Şi atunci unde vom ajunge?
 
Pagina la care facem referire poate fi găsită la adresa:
http://www.educatiepentruviitor.edu.ro/web/men/prima-pagina;jsessionid=TyvYRVQTj3h73cdSy0h98gqrD1Jp191vXVDDq0T9F13srNMPrLcF!1263798170!1372917971183
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii