Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine şi ce-a înţeles din mitinguri

ro

21 Jan, 2012 00:00 1359 Marime text
Camelia-Balan.jpgProtestele trebuie să se desfăşoare fără violenţă, au transmis într-una, de câteva zile, useliştii care, de bunăvoie şi neinvitaţi de nimeni, au participat la rebeliunea ce a cuprins toată ţara de o săptămână. Gura păcătosului dacă tăcea, bine făcea, căci numai belele a atras. Şi dacă politicul aflat în opoziţie stătea în banca lui, tot bine proceda.
Cum a venit politicul în Piaţa Universităţii, imediat au sosit şi ultraşii. Iar protestul, care luase o turnură paşnică de la regretabilele evenimente de duminica trecută, s-a transformat într-o bufoniadă politică (pesediştii de la Constanţa au fost cei mai expresivi - ei au defilat pe câmpul revoluţionar îmbrăcaţi în haine militare, de parcă haina face manifestaţia), pentru ca mai apoi să încapă abuziv pe mâinile huliganilor. În ceea ce-i priveşte pe politicieni, protestatarii au avut grijă să-i trimită acasă şi nu doar pe ei, ci şi pe acoliţii lor, adunaţi în număr mare, la ordinele conducătorilor. Desigur, părerile manifestanţilor au fost împărţite. S-au aflat printre ei şi cei ce le-au lăsat cale liberă politicienilor, pentru a veni pseudo-revendicativ spre ei. Cei mai mulţi însă au profitat de prilej pentru a-i atenţiona pe toţi că politicul nu are ce căuta zilele acestea alături de amărâţi în stradă. Bunăoară, revoluţionarului Mazăre i s-a transmis franc faptul că mai bine îi stă în Brazilia. Şi deputatul penelist Ludovic Orban a simţit umilinţa pe pielea lui, marţi seară, când o pensionară l-a apostrofat dur, prezentându-i soarta de mizerie a bătrânilor ce au muncit ani de zile ca să câştige o pensie amărâtă. Botiş a încercat mulţimea cu degetul miercuri şi a aflat şi el cât de rău este. Politician nebun trebuie să fii ca să ieşi în rândul unor manifestanţi ce critică în mod radical întreaga clasă politică!
Dar să revenim la ziua de joi. În timp ce în Piaţa Universităţii manifestanţii scandau împotriva tuturor celor ce s-au aflat la putere în ultimii 22 de ani, doar pentru urechile acoliţilor (îndoctrinaţii nu au fost puţini la număr), Crin Antonescu, Radu Mazăre, Victor Ponta şi Daniel Constantin vorbeau despre cinste, onoare şi demnitate, despre exact ceea ce mulţimea acuza că nu a avut parte. Poate şi Mazăre s-ar fi pierdut în mesaje politicianiste, însă mai marii partidului l-au lăsat fără microfon, încheind protestul la ora 17.30. Până la ora 22.00, trimişii politicienilor au părăsit rând pe rând centrul capitalei. Şi aşa au plecat vorbele goale, dar a venit, tot nepoftit, huliganismul. A fost îndeajuns pentru ca a şaptea zi de protest să ia sfârşit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii