Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai frumos cadou pentru Mazare

ro

06 Jul, 2010 00:44 1973 Marime text
cecilia_zarea_2.jpgPrimarul Radu Ştefan Mazărea împlinit ieri 42 de ani. Tot ieri, Institutul Naţional al Magistraturii apublicat rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcţiilor deconducere în Parchete şi instanţe.

Mai precis, la Parchetul Curţii de Apel şiParchetul Tribunalului, pentru Constanţa. Rezultate prin care era „consfinţit",în mod oficial, că noul procuror general al Constanţei nu va fi magistratulAdina Florea.

Coincidenţă sau nu, certeste că vestea că „vajnica procuroare" (cum o numea edilul în cadrul uneiconferinţe de presă organizată după ce magistratul a redeschis dosarul în careprimarul este anchetat pentru afişarea zvasticii în public) nu va mai fiprocuror general al Constanţei, pare să fi picat la ţanc pentru edilulConstanţei. Indignat de faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de ApelConstanţa a redeschis dosarul penal privind defilarea sa în uniformă de generalWehrmacht, în ciuda soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse iniţial,primarul Radu Mazăre a lansat în luna martie un atac dur la adresa procuroruluigeneral al Constanţei de atunci, magistratul Adina Florea.

„Neînceperea urmăririipenale", povestea edilul la vremea aceea, „s-a dat în luna ianuarie. Lamijlocul lui ianuarie s-a schimbat procurorul-şef al Parchetului de pe lângăCurtea de Apel şi a fost numită cu delegare doamna Adina Florea, pentru şaseluni". În cadrul conferinţei, Mazăre nu a dat înapoi în ruptul capului, citând„gurile rele" pentru a-şi argumenta discursul: „Gurile rele spun că este cudelegare până la vară, când îi expiră mandatul domnului Deliorga la CSM. Şiatunci, ţine postul ocupat până la vară, iar domnul Deliorga, când terminămandatul la CSM, la Bucureşti, se va întoarce în Constanţa. Doamna Adina Floreaa fost numită pentru că şi-a asumat promisiunea, aşa cum au mai făcut şi alţiiînainte, că o să-l facă pe Mazăre. Mai exact, că o să-l bage în puşcărie". „S-aredeschis dosarul şi vajnica procuroare, luptătoare pentru dreptate, a dat şicâteva obiective care trebuie urmărite", mai spunea Mazăre atunci. Şi iată,vara a venit, iar Adina Florea, nu mai este procuror general. În mod suspect,cum a prezis primarul. Are Mazăre înclinaţii de clarvăzătoare? Sau alta esteexplicaţia? C-o fi una, c-o fi alta, cert este că vestea pare să fi picat laţanc pentru primarul Constanţei. Ce altă veste mai bună, ce cadou mai frumos săprimească de ziua lui decât că unul dintre procurorii cu care se afla în războinu a câştigat concursul?

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii