Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât de suspect tace Radu Mazăre

ro

07 Sep, 2013 00:00 3159 Marime text
Nu a trecut mult timp de când primarul Radu Mazăre a ieşit în presă acuzând că un funcţionar din Ministerul Culturii îi cere şpagă pentru un aviz legat de PUZ-ul staţiunii Mamaia. Povestea s-a încheiat, funcţionarul a fost demis.
Dar funcţionari care cer şpagă lucrează şi-n Primăria Constanţa, iar mita pare să se plimbe de la un şef la altul. Conform organelor de anchetă, la sfârşitul lunii iulie Cătălin Lupu a pretins în trei rânduri suma de 5.600 de euro pentru a-şi trafica influenţa pe lângă şeful unui serviciu din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, în vederea eliberării a trei autorizaţii pentru funcţionarea unor tarabe de legume-fructe.
Urmarea? Cătălin Lupu, funcţionar public în cadrul Serviciului de Impozite şi Taxe din Primăria Constanţa, a fost trimis, joi, 5 septembrie, în judecată pentru trafic de influenţă, iar DNA a fost sesizată pentru cercetarea activităţii lui Andrei Cristian Militaru, fost poliţist local, şef serviciu de activitate comercială din cadrul Poliţiei Locale a municipiului Constanţa, suspectat de luare de mită, care a fost implicat în eliberarea autorizaţiilor în cauză şi a unui posibil favorizator al acestuia (n.r. Ioan Militaru)”.

Deşi a trecut o zi de la trimiterea în judecată a lui Cătălin Lupu, care a fost prins în flagrant, primarul Radu Mazăre tace, cu toate că ar trebui să ofere un răspuns celor care l-au votat, încredinţându-i Primăria Constanţa. Nu a ieşit să spună vreun cuvânt în apărarea celor cercetaţi sau împotriva faptelor lor. Ministerul Culturii a făcut curăţenie la el în ogradă la sesizarea primarului Radu Mazăre, care s-a arătat foarte supărat că i s-a cerut mită pentru un aviz. Oare acum edilul Constanţei este la fel de supărat de ceea ce se întâmplă cu autorizaţiile în Primăria Constanţa? La cât de înverşunat ne-a demonstrat că este împotriva mitei, normal ar fi ca primarul Constanţei să ia măsuri. Vor fi demişi Cătălin Lupu şi colegul său? Va vedea Mazăre şpaga din propria curte? Sau are ochi doar pentru cea de la Guvern? Când era vorba de Guvern, edilul Constanţei a ieşit repejor cu declaraţii în presă. Acum tace. Dar şi tăcerea este un răspuns...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 09 Sep, 2013 08:41 CINE A CONCESIONAT TOATA PLAJA DE LA MAMAIA? NOI POPULATIA,CARE VREM SA NE CAUTAM SANATATEA PE NISIPUL MARII NEGRE,AM FOST MOLESTATI DE CELEBRELE VIPURI ALE ROMANIEI,CARE SI ASA,ZILNIC NE PRODUC GREATA LA TV.