Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Burta jos"... prin colegiu

ro

06 May, 2009 03:01 1242 Marime text
mihaela_editorial.jpgDeunăzi asistam la o propunere făcută de fostul comentator sportiv, actual senator PNL, Cristian Ţopescu, colegilor săi parlamentari. Sub deviza „Burta jos!", acesta îşi invita semenii din Parlament să participe la un cros.

Acţiunea ce urmează să aibă loc duminică, în Capitală, are ca grup ţintă persoanele „cu gabarit depăşit şi care vor să slăbească". Ce-i drept, senatorul Cristian Ţopescu s-a gândit foarte bine să-i coopteze pe parlamentarii supraponderali, astfel având asigurat un număr considerabil de participanţi. „Se vor alerga aproximativ doi kilometri, în jurul Parlamentului, dacă între timp nu intervine Salvarea. Dacă e cald, va fi mai greu, dacă plouă, va fi mai uşor. Oricum, a alerga înseamnă a fi cât mai sănătos. Am convingerea că în felul acesta vom pleda pentru un stil de viaţă cât mai sănătos", a argumentat fostul comentator sportiv. Organizatorul a pregătit în amănunt acţiunea, el stabilind inclusiv aranjarea participanţilor.
În primul rând, la linia de start vor fi copii, rândul doi a fost „rezervat" personalităţilor din viaţa publică, iar în rândul trei parlamentarii... „încântaţi să-şi arate abdomenele televiziunilor care vor transmite evenimentul".
Bună iniţiativa lui Cristian Ţopescu, mai ales în ceea ce priveşte participarea parlamentarilor sătuli de stat ore întregi în comodele scaune ale Casei Poporului, asta în cazul în care vin la şedinţe.
O privire de ansamblu aruncată prin sălile în care se întrunesc comisiile de specialitate sau în cele unde au loc şedinţele în plen îţi va oferi „imaginea prosperităţii". Se vede de la o poştă că toţi trăiesc bine şi sunt bine hrăniţi. Şi asta în timp ce, zilnic, numărul românilor rămaşi fără un loc de muncă, fără un venit, măcar simbolic, creşte alarmant. Dar cei trimişi să le „decidă" viitorul n-au habar cum stau lucrurile în teritoriu. De aceea cred că ar fi mult mai indicat ca  deputaţii şi senatorii „cu gabarit depăşit şi care vor să slăbească" să „alerge" mai mult şi mai cu folos prin colegiile ai căror locuitori îi reprezintă în Parlamentul României.
Dacă înaintea alegerilor îi vedeai „sacrificându-se", umblând pe uliţele satelor ca să-i vadă oamenii şi să-i voteze, acum sunt într-o nelimitată perioadă de „recuperare". Şi pentru a nu se obosi prea mult, chiar dacă ajung prin colegiu, deputaţii şi senatorii noştri nu se mai sinchisesc... Se duc în birourile parlamentare, stau preţ de 2-3 ore şi gata. Oare n-ar fi mai indicat să dea „burta jos" luând la pas colegiile şi discutând cu oamenii despre ceea ce-i frământă şi-i nelinişteşte?... Părerea mea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii