Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Balada unui Crin mic sau magia biroului „oval"!

ro

23 Aug, 2012 02:40 2507 Marime text
lavinia_siclitaru.jpg(....)Dar de-acuş,
Zise el cu glas sfârşit
Ridicând un picioruş,
Dar de-acuş s-a isprăvit...
Cri-cri-crin,
Toamnă gri,
Tare-s mic şi necăjit!

Fără voia mea în ultimele zile m-am autosupus carantinei. Am stat în pat cu o durere tâmpită în toţi muşchii. Ieri de curiozitate m-am uitat din nou la televizor. La un moment dat nu l-am mai putut suporta şi l-am închis. E chiar bine să stai în pat şi să te uiţi la televizorul închis, să nu-i mai vezi, să nu-i mai auzi. E relaxant. Vorba aceea: „de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere"... dar ca aşa ceva să fie spus de unul care are pretenţii de preşedinte parcă e prea de tot. Poate aş înţelege astfel de exprimări, la postacii uslişti de pe facebook pentru că ei se rezumă să înjure dacă nu au argumente şi nu ştiu să poarte o discuţie civilizată, decât dacă dau cu pumnul. Însă asemenea limbaj, dinspre persoana cu prima funcţie în stat, chiar dacă interimară, este inadmisibilă.

Crin Antonescu a primit o palmă de la electorat când a intrat în Parlament cu vreo 9.000 voturi. Dar asta nu se pune. Şi la alegerile prezidenţiale sub două milioane de ştampile. Nici asta nu se pune. El e legitim? Închide ochii şi numără oi, e mai just aşa. Când am realizat că Antonescu arată la fel şi din profil şi din faţă, am încetat să mai respir pentru câteva secunde. Ascensiunea lui în cercurile oamenilor de stat a fost mai rapidă decât cea a lui Obi Wan Kenobi în rândurile cavalerilor Jedi. A fost un luceafăr, un fulger şi acum a ajuns un bec de lanternă.

Ce să mai...paranoia humanum est.. e clar că voi vreţi statul, nu guvernarea, iar asta nu se mai poate. V-au spus-o toţi, de la Merkel la Gordon. Statul de drept este una, şi guvernarea, adică administrare lui este altceva.

Şi atunci întreb? Există sau nu o magie a biroului „oval"? Problema este că efectul ei asupra candidaţilor mioritici la acest birou îmbracă forme diverse, din cele mai slute..

Am o presimţire sumbră pentru dumneavoastră, domnilor care apăreţi pe sticla televizorului şi ne sfidaţi împărţind gogoşi aburinde. Oamenii s-au prins că dragostea voastră de ţară nu este o componentă a gogoşilor, şi nu mai sunt predispuşi la confuzii majore cu drojdia. Gogoşile vă vor exploda în faţă? Sau nu? De ce oare în minţile voastre, indiferent de sufix - ul numelui pe care-l purtaţi, menirea esenţială a poporului este aceea de a fi tras pe sfoară? Dar oare cât mai puteţi face asta?

Realizez că având ocazia să vă cunosc şiretlicurile, cineva acolo sus mă iubeşte. În rest totul bine. Închid laptop-ul... mă duc să mănânc o lămâie acră, să-mi treacă greaţa!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • UN ROMAN 23 Aug, 2012 09:57 urasc din toti raruncii politica, in special cea mioritica. raman stupefiat cand dl. interimar cu nume de floare instiga romanii la revolta. un razboi civil in plina criza pentru atingerea propriilor idealuri. marionetele acestea sunt imaginea purei nebunii, a cretinismului si prostiei. una zice azi si alta zice maine. cum poti fi conducatro cand nu ai verticalitate, nu esti moral, nu ai logiga. noi, cetatenii acestei tari, sa ne unim pentru inlaturarea definitiv din politica a acestor lichele si lipitori, a acestor papusi odioase, a cestor inculti si mascarici. JOS CU TOATA CLASA POLITICA ACTUALA!