Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Atenţie cu cine vorbeşti! Traficul de persoane distruge vieţi

ro

12 Sep, 2015 00:00 2230 Marime text
Traficul de persoane este una dintre cele mai apăsătoare probleme la nivel mondial. Specialiştii spun că, odată picate în „plasa“ traficanţilor, puţine sunt persoanele care scapă. Pentru ele trebuie să existe un sprijin uriaş din partea celor dragi, pentru a putea avea o viaţă normală.

În România au loc numeroase activităţi, atât pe străzi, cât şi în şcoli, în cadrul cărora specialiştii oferă informaţii cu privire la traficul de persoane. Acţiunile au ca scop prevenirea şi combaterea unor astfel de incidente în special în rândul tinerilor, care sunt mai vulnerabili.

Traficanţii sunt „specialişti“ în a găsi foarte repede punctele slabe ale unei persoane. Astfel, de cele mai multe ori, ei profită de tinerele ce provin din familii defavorizate şi le promit importante sume de bani, joburi în străinătate şi multe alte activităţi „bănoase“. Ei caută în special adolescente care au avut parte de tragedii în familie, au suferit abuzuri fizice sau emoţionale sau nu beneficiază de sprijin, înţelegere şi afecţiune din partea părinţilor. Chiar dacă reuşesc să scape din mâinile traficanţilor, cei care au şansa să evadeze vor duce o luptă grea pentru a-şi reveni. Asta deoarece o astfel de traumă afectează psihicul uman pe o perioadă foarte lungă de timp.
 
În acest sens, familiile şi prietenii victimelor traficului de persoane trebuie să le sprijine pe acestea cât se poate de mult. Mai mult decât atât, trebuie să le îndrume să se prezinte la un specialist; potrivit psihologilor, cu cât şedinţele de consiliere sunt realizate mai devreme, cu atât persoana afectată va reuşi să îşi revină mai repede şi va putea avea cât mai curând o viaţă normală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii