Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anticorupţia nu se „Oprescu“ la malul mării După Constanţa, DNA ar putea „pune“ primar nou şi în Bucureşti

ro

14 Sep, 2015 00:00 1790 Marime text
Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti, află azi dacă scapă din „Beciul Domnesc“. Edilul-şef a fost arestat preventiv, zilele trecute, de judecătoarea Daria Isabela Miheţ, din Tribunalul Bucureşti. În această dimineaţă, judecătoarea Camelia Bogdan, din Curtea de Apel Bucureşti, va analiza contestaţia lui Oprescu formulată împotriva mandatului de arestare emis pe numele său.
 
Prin avocatul său, Oprescu a transmis că „de provocare i-a fost frică, de provocare n-a scăpat“ şi că nu este derbedeu.
 
Judecătoarea Camelia Bogdan a decis menţinerea în stare de arest preventiv a afaceristului israelian Avraham Morgenstern, hotărârea fiind luată în dosarul în care bărbatul este bănuit că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
Revenind la dosarul lui Oprescu, arestarea preventivă a acestuia este privită, în continuare, ca pe o mare reuşită a DNA, ca pe o victorie. Dacă Oprescu rămâne în spatele gratiilor, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar mai putea lăsa o primărie fără primar. Şi aici mă refer la cazul lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, care şi-a dat demisia cu câteva zile înainte de a fi pus în libertate, el fiind cercetat într-o altă cauză tot de DNA.
 
În altă ordine de idei, readuc în atenţie ceea ce spunea Oprescu într-un interviu acordat cu câteva zile înainte de a fi arestat: „Nu suntem toţi neam de hoţi şi de derbedei! (…) S-a încetăţenit ideea că toţi din administraţia locală sunt hoţi. Că toţi au 10%, 15% (…)“. Oare de ce s-a încetăţenit această idee? Poate la alegerile următoare, dosarele viitorilor primari vor trece printr-un filtru al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii