Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri la Mangalia. În paralel, audieri la Parchet

ro

25 Jun, 2012 01:00 4731 Marime text
cecilia_zarea_nou.jpgNu ştiu cum se face, dar taman Mangalia s-a regăsit printre puţinele localităţi din ţară în care s-a decis repetarea alegerilor. Iar unde în urmă cu două săptămâni au avut loc tot felul de incidente, inclusiv buletine de vot ascunse în lenjeria intimă, se pare că ieri lucrurile au stat mult mai bine.

Fireşte, cu excepţia audierilor-bombă efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Care, de altfel, nu aveau legătură cu alegerile de ieri. Linişte şi pace la Mangalia, ca într-o zi de duminică. O zi în care, spre deosebire de scrutinul de acum două săptămâni, spiritele nu se agită, oamenii nu sunt stresaţi, alegerile nu îngrijorează pe nimeni, rezultatele, cunoscute sau nu, nu creează în mod necesar o teamă şi nici vreo aşteptare. O zi în care, de altfel, nici n-ai zice că-s alegeri la Mangalia. Şi totuşi, în tot calmul zilei de ieri, un eveniment a venit să spargă monotonia. În paralel cu alegerile din secţiile de votare, procurorii desfăşurau audieri la Parchet, vizate fiind persoane care ar fi încălcat legea electorală. În urmă cu două săptămâni. Departe însă de a fi o acţiune spontană, nepremeditată a procurorilor, departe de a fi o desfăşurare promptă de forţă, ca urmare a reacţiilor antisociale ale unora sau altora, acţiunea procurorilor constănţeni a fost una de rutină, spun surse avizate. Suspecţii, luaţi cu duba de mascaţi, potrivit unora, sau veniţi de bunăvoie la Parchet, potrivit altora, primiseră în urmă cu mai multe zile citaţii pentru a se prezenta la audieri. Întrebarea însă este, în opinia mea, de ce, dacă nu era vorba despre o acţiune spontană, au ţinut morţiş procurorii să lucreze duminica? Şi nu în orice duminică, ci într-una în care în localitatea de unde ar fi fost suspecţii ridicaţi cu mascaţii se desfăşurau alegerile locale. Iar dacă punem la socoteală şi faptul că acuzaţiile ce li s-ar fi adus suspecţilor erau de mită electorală, atunci răspunsurile la cele două întrebări ar căpăta şi mai multă importanţă. Iar ceea ce trebuie avut neapărat în vedere este confuzia care s-ar fi putut crea, suspecţii fiind vizaţi de o presupusă mită electorală din urmă cu două săptămâni. Păi, cum? Timp de două săptămâni nu am putut ancheta presupusa mită, aşa că o lăsăm pentru ziua repetării alegerilor? Există o vorbă care mie mi se pare că se potriveşte în acest caz, anume „e ceva putred în Danemarca". Fireşte, nu ştiu sigur cum e treaba cu Danemarca, dar cred că la Mangalia sigur e ceva putred la mijloc. Rămâne doar de văzut ce.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mirela 25 Jun, 2012 19:28 Desigur ca e ceva putred... foarte binje ca i-au ridicat pe cei care au ost pusi de Iorgus si data trecuta sa cumpere voturi la baraci... foarte bine...acum e interesant de vazut ce se va intampla...vor mai fii cercetati sau nu....
  • Vipera cu qulă 25 Jun, 2012 06:36 Desigur că e ceva putred în Mangalia. Exact ceea ce pute în toată ţara: cadavrul României bătut şi violat de către PSD !