Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:12 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

A apelat la avocat... înainte de a i se citi drepturile Ce are de ascuns Nicuşor Constantinescu

ro

20 Jul, 2013 00:00 3815 Marime text
„Nu cumva este vorba despre viitoarea regiune Dobrogea şi se doreşte să se demonstreze, chipurile, că judeţul Constanţa nu este serios, că nu ştiu ce? Ce caută Brăila să controleze Constanţa? De când până când?”, a ripostat mai marele CJC, săptămâna aceasta, pe tema controlului celor de la Curtea de Conturi. 

Şi oare este judeţul Constanţa serios? Dacă este serios, ce motive a avut şeful CJC să refuze controlul celor de la Curtea de Conturi, fie ea şi Brăila. Dacă te ştii cu actele în regulă, ce motiv poţi avea pentru a refuza din 2011 încoace verificarea activităţii derulate de Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, instituţie subordonată CJC?

Deşi şeful CJC susţine cu tărie că nu a refuzat controlul Curţii de Conturi („Eu nu permit? Păi, dacă nu permit controlul, cum au făcut raport de control?”), alta spun actele deţinute de Curtea de Conturi. În presa naţională au apărut copii ale solicitărilor de control ale Curţii de Conturi, trimise la Consiliul Judeţean, pe care Nicuşor Constantinescu a scris negru pe alb: „Nu sunt de acord! Vorbiţi cu avocatul Mocanu pentru coordonare”.

Mai marele CJC este încolţit de Curtea de Conturi, rămâne de văzut cum va scăpa din această situaţie. Este inadmisibil să refuzi controlul organelor de anchetă şi să le transmiţi acestora să discute cu... avocatul. Cetăţenii care i-au încredinţat lui Nicuşor Constantinescu al treilea mandat nu au votat cu avocatul său şi, desigur, i-au încredinţat mandatul având două pretenţii minimale: să-i respecte şi să respecte legea.
Chestiuni de genul acesta, care fac trimitere la avocaţi, ne amintesc de filmele poliţiste americane, când înainte de a fi arestate persoanelor li se citesc drepturile, precum „ai dreptul să nu spui nimic”, „tot ce spui poate şi va fi folosit împotriva ta în faţa unei instanţe de drept” şi „aveţi dreptul la un avocat”, numai că şefului CJC, deşi nu i s-a citit încă drepturile, a sărit de unul singur direct la ultima parte... cea cu avocatul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 21 Jul, 2013 21:42 Nu va mai legati de Republica Mazare(regiunea Dobrogea)