Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„5000 de deţinuţi periculoşi eliberaţi de USL"?!

ro

03 Oct, 2012 21:00 3244 Marime text

lavinia_siclitaru.jpgPedepsele cu închisoarea de până la şase ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amenda, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amenda ar putea fi amnistiate, conform unui proiect depus la Cameră. Aceste prevederi sunt cuprinse în proiectul de lege intitulat „Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse", iniţiat de către deputatul PSD Mădălin Voicu şi de către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Nicolae Păun. Sigur, graţierea după execuţie pare să fie cea mai bine venită măsură.

Ca orice cetăţean, mă întreb dacă e doar o întâmplare, că Mădălin Voicu ne asigură cu mâna pe inimă că de acest proiect ar beneficia şi Adrian Năstase, deşi legea nu ar fi concepută pentru el. Să fie o lege cu dedicaţie? Pe de o parte pentru tâlharii de rând că tot intrăm în campanie electorală sau mai degrabă pentru cei care nu vor încăpea în colegii, actuali sau foşti oameni politici, care-şi caută noi portiţe de scăpare. Privind la rece propunerea, putem reduce justiţia română la absurd ! Dacă citim însă cu mai mare atenţie printre rânduri, cei vizaţi de iniţiativa întâiului jurat de la Festivalul Mamaia pare să vină doar în sprijinul celor vizaţi de infracţiuni economice şi fapte de corupţie. E clar că numirea lui Daniel Morar în fruntea Parchetului General le dau idei noi băieţilor veseli. Îmi şi pot imagina sloganul campaniei USL: „Votaţi români cu noi, aşa puteţi fura cât vă ţin buzunarele, veţi fi graţiaţi"!

Sau vorba unui distins domn, „mai dai o găleată şi o pungă da' chiar aşa, să scoţi toţi infractorii din puşcărie doar ca să te voteze lumea?"

În realitate, dacă există ceva pe mâna căruia USL să piardă alegerile, acesta ar putea fi proiectul alături de alte câteva ale colegilor social-democraţi de la Constanţa despre care vom vorbi însă cu altă ocazie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Viorel Danila 06 Oct, 2012 07:46 E bine! E foarte bine! Este exact ceea ce ne trebuia!...
  • paul 04 Oct, 2012 08:44 Pentru USl nu este nici-o problema eliberarea hotilor, violatorilor, etc, chiar daca ar fi 500000 de mii, daca se atinge scopul principal: eliberarea infractorilor USL.