Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatile alimentare si taberele scolare, verificate de Autoritatea Nationala de Control

ro

02 Aug, 2003 00:00 810 Marime text

Se urmareste identificarea focarelor de toxiinfectii alimentare

Au fost desemnate sase echipe care vor verifica agentii economici * Acestea sunt formate din cate un reprezentant al Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, Directiei de Sanatate Publica, Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare, Garzii de Mediu * Ministrul delegat al ANC a asigurat ca se vor aplica amenzi maxime, urmarindu-se diminuarea disfunctiilor in alimentatia turistilor

Autoritatea Nationala de Control (ANC) a initiat si declansat o actiune de verificare a unitatilor de alimentatie publica si a taberelor scolare. Actiunea a inceput ieri si va dura pana pe 10 august, atat in judetul Constanta, cat si in Tulcea. Sub indrumarea ANC, s-au format sase echipe de control formate din cate un reprezentant al Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, Directiei de Sanatate Publica, Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare, Garzii de Mediu. Intalnirea reprezentatilor fiecarei institutii a avut loc la hotel "Miorita" din statiunea Neptun, loc in care s-au stabilit obiectivele actiunii si reprezentantii echipelor de control. La intrunire a fost prezent si ministrul delegat al ANC, Ionel Blanculescu, acesta afirmand ca "scopul actiunii este acela de a identifica focarele de toxiinfectii alimentare, verificand unitatile de alimentatie publica si taberele scolare, in special taberele neautorizate". Ministrul a asigurat ca se vor aplica amenzi maxime, urmarindu-se diminuarea disfunctiilor in alimentatia turistilor. De asemenea, aceeasi sursa a mai afirmat ca primul-ministru Adrian Nastase a fost cel care "a introdus sistemul de coordonare a activitatii de control, nu numai in sanatate, ci si in sistemul de plata al taxelor si impozitelor, sub jurisdictia Garzii Financiare".

Se verifica si prezenta la munca a cadrelor medicale

"In cadrul acestei actiuni desfasurate pe litoral se va urmari existenta autorizatiilor sanitare si a avizelor sanitare pentru ambalaje folosite in tehnologia alimentara, aditivi, coloranti etc. Totodata, va fi verificata starea igienico-sanitara a obiectivului reflectata in igienizari, dezinfectii, dezinsectii ale locurilor de depozitare a produselor alimentare, ale spatiilor de preparare alimente si desfacere catre consumatori, ale grupurilor social-sanitare si depozitarea, evacuarea si neutralizarea reziduurilor solide si lichide", a spus Cornelia Dragunea, din cadrul Directiei Generale de Sanatate Publica si Inspectoratul Sanitar de Stat. Vor fi verificate obiectivele medico-sanitare care acorda asistenta medicala de urgenta, unde se va pune accent pe amenajarea si dotarea spatiilor de lucru, conform normelor legale in vigoare, prezenta cadrelor medicale in acest sector pe toata durata zilei si modul de rezolvare a cazuisticii respective. Totodata, printre institutiile de control aflate sub tutela ANC se afla si Garda de Mediu, care, in ultimul timp, a avut ca obiectiv modul de defrisare a padurilor respectand prevederile legale, iar Corpul de Control al Ministerului Sanatatii a verificat modul de achizitionare a medicamentelor. Corpul de Control va verifica si modul cum si-a indeplinit atributiile personalul din subordinea Ministerului Sanatatii pe linia supravegherii starii de sanatate si a inspectiei sanitare. Printre atributiile echipelor desemnate de Corpul de Control se numara si consemnarea constatarilor si a masurilor impuse in obiectivul controlat in registrul unic de control al societatii respective, solicitarea copiilor dupa certificatul de inmatriculare al societatii, anexa la certificat, autorizatia sanitara de functionare. Per total, ideea de baza de la care s-a plecat a fost verificarea modurilor in care au fost folositi banii proveniti de la buget.Fiecare zi de lucru a echipelor se va incheia la ora 16.00, ora la care acestea se vor intalni la sediul comandamentului, stabilit la hotel "Miorita" din statiunea Neptun, unde vor prezenta raportul final al activitatii desfasurate in acea zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii