Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzacţia prin care două firme din Elveţia preiau Stera Chemicals, analizată de Consiliul Concurenţei (document)

ro

19 Jun, 2018 15:12 2031 Marime text
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Omya (Schweiz) AG şi Tunica AG (ambele din Elveţia) preiau Stera Chemicals S.R.L.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, Omya (Schweiz) AG şi Tunica AG fac parte din grupul Omya, o entitate comercială cu capital privat cu sediul în Elveţia, şi sunt active în producţia şi comercializarea de minerale industriale, mai precis de carbonat de calciu şi dolomită şi în distribuţia de produse chimice de specialitate.

"Grupul Omya este prezent pe piaţa din România prin Omya Calcita S.R.L., companie implicată, în principal, în producţia de carbonat de calciu.  Stera Chemicals S.R.L. este distribuitor de produse chimice utilizate ca materii prime în sectoarele: cauciucului şi maselor plastice, vopselurilor şi produselor de acoperire, cosmeticelor şi detergenţilor, alimentar, pigmenţilor şi construcţiilor, petrolului şi gazelor şi cel al cernelurilor şi adezivilor" - se arată în comunicatul Consiliului Concurenţei. 


Conform sursei citate, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

"Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă" - au mai transmis reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii