Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:08 13 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titlurile de stat ale României în monedă locală au fost incluse în indicele Bloomberg Barclays Global Aggregate

ro

02 Sep, 2020 17:12 1846 Marime text
Titlurile de stat în monedă locală ale României, Columbiei şi Peru-ului au fost incluse, din 1 septembrie, în indicele Bloomberg Barclays Global Aggregate, unul dintre cei mai urmăriţi indici la nivel global de către administratorii de fonduri de obligaţiuni, informează BVB, potrivit Agerpres.

Potrivit Bloomberg, în urma acestei decizii un număr de 39 de obligaţiuni cu o valoare de piaţă de 138,5 miliarde de dolari vor reprezenta echivalentul a 0,2% din Global Aggregate Index şi 0,5% din Global Treasury Index.

"Acest lucru va face ca, în perioada următoare, fondurile pasive care urmăresc acest indice să-şi îndreptate o parte din investiţii către titlurile de stat denominate în lei. Potrivit calculelor Bloomberg, analiştii se aşteaptă ca 1,4 miliarde de dolari să se îndrepte spre titlurile de stat ale României denominate in lei. Indirect, probabil că acest lucru va influenţa şi cotaţiile titlurilor de stat listate la Bursa de la Bucureşti", estimează BVB.

În luna septembrie a anului trecut, agenţia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis promovarea pieţei de capital România de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă. Decizia va intra în vigoare odata cu revizuirea semi-anuală din septembrie 2020.

Ti-a placut articolul?

Comentarii