Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancțiuni pentru două companii de pe piața cimentului din România. Ce nereguli a constatat Consiliul Concurenței

ro

15 Jan, 2018 14:02 1957 Marime text
Consiliul Concurenţei a amendat cu 3.056.314 lei (aproximativ 655.904 euro) companiile CRH Ciment (România) SA şi Comnord SA pentru punerea în practică a unei concentrări economice înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă.

Potrivit Consiliului Concurenței, în cadrul analizei tranzacţiei prin care CRH Ciment (România) SA a devenit unic acţionar al CRH Comnord SA, Autoritatea de Concurenţă a constatat că o operaţiune anterioară (respectiv cea prin care CRH Ciment România SA şi Comnord SA au preluat împreună CRH Comnord SA) nu a fost notificată şi autorizată, conform normelor în domeniu.

Legislaţia în domeniul concurenţei interzice punerea în aplicare a unei concentrări economice, înainte de notificare şi înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal, printr-o decizie a Consiliului Concurenţei.

CRH Ciment (România) SA face parte din grupul CRH, activ la nivel internaţional în sectorul fabricării şi comercializării cimentului, betonului şi al altor materiale de construcţii. Compania Comnord SA are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.

CRH Ciment (România) SA şi Comnord SA au recunoscut încălcarea legii şi, ca urmare, au beneficiat de reduceri ale amenzilor.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Concurentei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii