Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oferta, intotdeauna in pas cu cererea

ro

14 Aug, 2002 00:00 939 Marime text

De mai multe decenii, vata minerala Rockwool reprezinta in Europa si in lume unul dintre cele mai larg utilizate materiale termoizolante * Fibrele de vata minerala suporta temperaturi de peste 1000=BA C * BCD Intermed este unic distribuitor pe Constanta al acestor produse

Din cele mai vechi timpuri, omul a cautat ca, prin constructiile pe care le-a realizat, sa se puna la adapost fata de conditiile meteorologice nefavorabile, in special fata de precipitatii, temperaturi extreme si vant. De aceea materialul folosit la termoizolatii capata o importanta majora. De mai multe decenii, vata minerala Rockwool reprezinta in Europa si in lume unul dintre cele mai larg utilizate materiale termoizolante. Vata minerala Rockwool se fabrica din roca bazaltica, cea mai indicata pentru producerea de astfel de materiale. Roca amestecata cu cocs si calcar se topeste in cuptoare-cupola, la temperaturi de circa 1500=BA C. Materialul topit este dirijat spre un mecanism cu roti care produce, prin viteza mare de rotatie, fibre minerale cu un diametru mediu de 0,005 mm. Acestora li se adauga un liant, iar in cazul produselor hidrofobizate un adaos special, care imbraca fibrele intr-o pelicula hidrofoba. Vata minerala este apoi tratata termic in cuptoare speciale, care transforma liantul in bachelita. Astfel, este creat materialul de baza pentru toate produsele Rockwool: vata minerala.

Calitati termoizolante

Conductivitatea termica a materialului termoizolant depinde de temperatura. Vata minerala Rockwool are proprietati termoizolante bune, care raman neschimbate si in cazul unui incendiu. In asemenea conditii termice extreme, scaderea de temperatura in cadrul stratului termoizolant are o alura suficient de abrupta pentru ca orice material combustibil sau element structural al cladirii, aflat de partea opusa a termoizolatiei, sa fie protejat impotriva actiunii focului. Putine materiale termoizolante au o rezistenta mare la actiunea focului. Vata minerala Rockwool se numara printre acestea. Fibrele de vata minerala Rockwool suporta temperaturi de peste 1000=BA C fara a se glumi. Cand produsele Rockwool sunt supuse unei temperaturi ridicate, liantul de rasina se evapora la peste 250=BA C, dar acest fenomen se produce numai in stratul superficial incins. Chiar si in absenta liantului, fibrele minerale raman intacte, coeziunea si stratificarea lor intrinseca le pastreaza unite, mentinand rigiditatea materialului, care protejeaza astfel constructiv izolat impotriva actiunii focului. Integrata in elementele structurale ale unei constructii, vata minerala Rockwool actioneaza ca un ecran protector impotriva actiunii focului. Intrucat fibrele minerale sunt foarte rezistente la variatii de temperatura, produsele Rockwool pot fi utilizate in situatii de expunere la temperaturi foarte inalte.

Rezistenta la actiunea focului

Materialele termoizolante incombustibile, cu punct inalt de topire, servesc drept elemente rezistente la foc si ecrane impotriva actiunii focului. Ele nu vor intretine incendiul, isi vor pastra proprietatile termoizolante in conditii de incendiu si nu vor degaja gaze toxice. Rezistenta vatei minerale Rockwool la actiunea focului variaza in functie de grosime. Conform mai multor incercari omologate, efectuate pe elemente de constructie izolate cu vata minerala Rockwool, valoarea rezistentei la foc a placilor Rockwool tip A (Multirock) creste cu cate 8 minute la fiecare 10 mm grosime. Unic distribuitor pe Constanta al acestui produs este BCD Intermed, prin depozitul sau din strada Soveja numarul 7. De fapt, aici poti gasi tot ceea ce te intereseaza in domeniul materialelor de constructii, preturile fiind unice pe piata constanteana. Pentru BCD Intermed clientul ocupa intotdeauna prima pozitie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii