Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numarul datornicilor catre stat a scazut

ro

07 Nov, 2003 00:00 1051 Marime text

Dintre marii contribuabili din judetul Constanta aflati pe lista din iunie, pana la aceasta data au iesit de sub incidenta urmaririi fiscale doar doi: SC Petroconst SA si SIND Romania, sucursala Constanta * De asemenea, tot la nivelul judetului, s-a raportat micsorarea numarului initial de 704 contribuabili mici si mijlocii inregistrati cu datorii la sfarsitul lunii iunie

Ministerul Finantelor Publice a facut, destul de recent, publice pe site-ul propriu listele cu marii si micii contribuabili care au fost inregistrati cu datorii catre bugetul statului. Acestea au fost actualizate de la prima afisare din iunie, fiind prezentata situatia agentilor economici restanti inregistrati la sfarsitul lunii septembrie. La finele lunii octombrie, ultimele inregistrari in baza de date releva ca fiecare contribuabil care se achita de datorii este inlocuit de un altul. Astfel, la nivel national, din numarul total de 549 de mari contribuabili pentru suma totala de 89.565 miliarde lei, listati in luna iunie, au fost radiate de pe lista 57 de societati inscrise in categoria marilor contribuabili si care au achitat integral obligatiile restante fata de bugetul de stat, in suma totala de 861 miliarde lei. Numai ca raportul intre societatile radiate si cele nou inregistrate este de 1 la 1,05, asta insemnand ca cei 57 contribuabili au fost inlocuiti de alti 60 de agenti economici, care in prezent au obligatii restante la bugetul de stat in suma totala de 1376 miliarde lei. Din totalul agentilor economici, aproximativ 13, catalogati drept mari contribuabili pe judetul Constanta in lista din iunie, pana la aceasta data au iesit de sub incidenta urmaririi fiscale doar doi dintre ei: SC Petroconst SA si SIND Romania, sucursala Constanta. Prima societate a obtinut inlesniri la plata, iar cea de-a doua a fost radiata la putin timp dupa publicarea listelor inca de la inceputul verii.

Contribuabili mici si mijlocii

O data cu lista marilor datornici a fost listata si situatia contribuabililor mici si mijlocii care, la data de 30 iunie, totalizau un numar de peste 28.000, pentru suma totala de 28.332 miliarde lei. Pana in prezent, au fost radiate 9.357 de societati care s-au achitat de creante catre bugetul statului in suma de peste 4.854 miliarde lei. Si in cazul acestora, raportul nu este cat de cat egal ca mai sus, ci dimpotriva, locul fiecarei societati radiate este luat de altele trei, dublandu-se si suma datorata bugetului de stat la circa 9.005 miliarde lei. In prezent, cifra de 28.000 a fost depasita cu mult, ajungandu-se la peste 35 000 de contribuabili mici si mijlocii restantieri la stat, iar cuantumul actual al arieratelor de recuperat pentru bugetul statului se ridica astfel la circa 37.000 de miliarde lei. Si la acest capitol, Directia Generala a Finantelor Publice a raportat micsorarea numarului initial de 704 contribuabili inregistrati cu datorii la sfarsitul lunii iunie. Suma de 2 111 miliarde lei care reprezenta in iunie datoria totala a agentilor economici din judet aflati in evidenta directiei constantene ca datornici a scazut simtitor, la aproximativ jumatate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii