Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Ionuț Mișa a reconfirmat angajamentul României privind păstrarea deficitului bugetar în limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate și Creștere

ro

16 Sep, 2017 13:12 1318 Marime text
În contextul reuniunii informale a Consiliului ECOFIN, organizate de Președinția estoniană în perioada 15-16 septembrie 2017, ministrul finanțelor publice, Ionuț Mișa, a avut o întâlnire bilaterală cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisarul responsabil pentru moneda euro și dialogul social, precum și pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital.
 
Discuțiile au vizat aspecte legate de situația macroeconomică la nivelul României și viitorul Uniunii Economice și Monetare.
 
Ministrul român de finanțe a evidențiat creșterea economică de 5,6% din anul 2017, bazată atât pe consum cât și pe o creștere a volumului producției industriale mai mare cu 8% față de aceeași perioadă a anului anterior, precum și scăderea ratei șomajului, care a înregistrat în luna iulie 2017 un nivel de 5,2% față de 7,7% media europeană.
 
Discuțiile au mai vizat creșterea PIB și rectificarea pozitivă realizată datorită creșterii veniturilor bugetului general consolidat.
 
De asemenea, ministrul Ionuț Mișa a reconfirmat angajamentul privind păstrarea deficitului bugetar în limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate și Creștere.
 
Valdis Dombrovskis a apreciat rezultatele obținute de România și s-a arătat deschis dialogului și în viitor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii