Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa Rectificarea bugetară va fi în septembrie

ro

03 Aug, 2017 22:45 1788 Marime text
Rectificarea bugetară va avea loc în luna septembrie, iar autoritățile speră că aceasta va fi pozitivă, a declarat Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor Publice, într-o emisiune la Digi24.
  

"Rectificarea bugetară va fi în luna septembrie. Am făcut o evaluare după primele șase luni, am stabilit și am discutat cu ordonatorii de credite, cu 65 de ordonatorii de credite am purtat deja discuții. Discuțiile au fost mult mai aplecate și mai punctuale de această dată, în sensul că am dorit să știm la nivelul fiecărui minister pentru ce se solicită noi suplimentări de sume sau către ce destinații merg alocațiile bugetare", a spus Mișa citat de Agerpres.ro 

 
Potrivit acestuia, execuția după primele șase luni a evidențiat că în cazul unor ministere aceasta este foarte slabă.
 

"S-a văzut execuția după primele 6 luni, s-a constatat în cazul unor ministere că execuția este foarte slabă. Am discutat cu colegii noștri să vedem care sunt măsurile pe care ar vrea să le implementeze pentru a avea o execuție mai bună și pentru a ne asigura că au capacitatea de a cheltui până la finele anului banii care vor veni prin rectificarea bugetară, pentru că altfel ne vom confrunta cu situația că banii vor sta la nivelul unui ordonator de credite în cont în detrimentul altui ordonator care chiar are nevoie de ei, chiar poate să-i investească, să-i bage în economie, să genereze noi locuri de muncă, contracte pentru agenții economici și o dezvoltare economică mai bună. Un ban care intră în economie indiscutabil că e mai bun decât unul care stă în bugetul unei instituții", a explicat ministrul finanțelor.
 

El a precizat că speră ca rectificarea să fie una pozitivă. 

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii