Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INS Producția industrială a scăzut cu 0,8% în primele cinci luni ale anului 2022

ro

13 Jul, 2022 10:32 1734 Marime text
foto: ZIUA de Constanța

Declinul consemnat de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi de industria extractivă au determinat scăderea producţiei industriale cu 0,8%, în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, conform datelor publicate, miercuri, 13 iulie, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Statistica oficială relevă faptul că, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2022, în cazul producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat s-a înregistrat un recul de 6,1%, faţă de primele cinci luni din anul anterior, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 4,4%. În schimb, industria prelucrătoare a crescut cu 0,3%, raportat la perioada de referinţă.

Ca serie ajustată, producţia industrială a fost cu 2,4% mai redusă, de la an la an, ca efect al scăderilor din cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,8%), industria extractivă (-4,3%) şi industria prelucrătoare (-1,2%).

Potrivit sursei citate, în luna mai 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 6,4%. În această marjă, industria prelucrătoare a crescut cu 8,5%, iar industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 6,6%, respectiv cu 2,1%.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii