Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini spectaculoase cu platforma GSP Saturn la Constanţa. Gigantica instalaţie a făcut senzaţie acum câteva zile la Istanbul (galerie foto + video)

ro

09 Feb, 2018 10:12 7190 Marime text
În urmă cu puţin timp a fost trasă în dana 128 a Portului Constanţa Sud-Agigea Platforma petrolieră GSP Saturn sub pavilion Panama.
 
Nava a venit din Marea Marmara şi se pare ca va intra în exploatare în Marea Neagră.

Uriaşa instalaţie a făcut senzaţie acum câteva zile la trecerea, prin strâmtoarea Istambului, pe sub Podul Fatih Sultan Mehmet, către Marea Neagră, din Marea Marmara.

Platforma a fost urmărită de pe celebrul pod într-un entuziasm general, de mii de oameni, care au făcut fotografii și au aplaudat, pentru că așa ceva nu pot vedea oricând.

Potrivit presei turcești platforma de 53 de mii de tone și dimensiuni de 52,4x110 metri, nu a reușit să finalizeze trecerea prin strâmtoare la o încecare anterioară rămânând ancorată în Marea Marmara.

După aproximativ o săptămână, platforma uriașă de petrol a revenit, ieri, la orele dimineții și a trecut însoțită de remorcherele Direcției Generale de Pază de Coastă și Securitate Costieră.


Sursa foto si video: ZIUA de Constanta

Citeşte şi:


Platforma GSP Saturn a făcut senzație, în Turcia, la trecerea spre Marea Neagră (foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii