Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:01 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragoș Doroş ANAF se mută online în câteva luni

ro

10 Nov, 2016 17:45 969 Marime text
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se va muta online în câteva luni şi nu va mai fi nevoită să elibereze milioane de documente ca în prezent, spune şeful instituţiei, Dragoş Doroş.
 
Şeful ANAF a menţionat că Fiscul intenţionează să elimine toate firmele care nu vor să-şi plătească taxele.
 
„Interesul nostru este să avem cât mai mulţi contribuabili corecţi şi de la care să încasăm cât mai mulţi bani la buget. Un contribuabil corect ar trebui să aibă din partea Fiscului atitudinea de administrator, nu de controlor. Cum să obţină asta? Prin transparenţa totală.(…) Intenţionam ca într-o perioadă foarte scurtă, asta înseamnă o perioadă de câteva luni, să ne mutăm online”, a spus Dragoș Doroş, citat de News.ro.
 
Şeful Fiscului a menţionat că, prin mutarea online, funcţionarii publici nu vor mai fi nevoiţi să mai elibereze milioane de documente, aşa cum o fac în prezent.
 
Lupta cu evazioniştii, o promisiune mai veche a şefilor ANAF, ar reprezenta o altă prioritate a instituţiei.
 
„Un alt ajutor ar fi ca partea aceea de contribuabili, mult mai mică decât a contribuabililor corecţi, care nu doresc să-şi plătească taxele să ne facem rolul şi menirea noastră de a o elimina din piaţă pentru a lăsa o piaţă liberă pentru concurenţa directă”, a mai spus şeful Fiscului.
 
La începtul lunii octombrie, şeful Fiscului anunţa că ANAF va deveni, în doi-trei ani, o instituţie modernă, mai ales după ce va introduce, în acest an, un soft modern care va funcţiona în următorii 10-20 de ani.

Ti-a placut articolul?

Comentarii