Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:22 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două evenimente vor fi organizate de CN APM SA Constanța în cadrul proiectului DAPhNE

ro

26 Mar, 2018 13:33 781 Marime text
În perioada 27-28 martie 2018, la Hotel Ibis, vor avea loc următoarele evenimente organizate de CN APM SA Constanța în cadrul proiectului DAPhNE (Programul Transnaţional Dunărea), cu începere de la ora 9.30:
  • 27 martie 2018:  Workshop național privind finanţarea investiţiilor în porturi (Scheme de ajutor de stat)
  • 28 martie 2018: Workshop naţional privind îmbunătățirea și armonizarea legislației portuare
 
Potrivit CN APMC, cele două evenimente vor reuni reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, autorităţilor portuare, Consiliului Concurenţei, partenerii consorţiului proiectului DAPhNE precum şi reprezentanți ai stakeholderilor implicaţi în activitatea portuară.
 
Proiectul DAPhNE – Rețeaua porturilor dunărene se derulează în perioada ianuarie 2017 – iunie 2019 și este finanțat prin Programul Transnațional Dunărea. Proiectul are un buget de 2.841.434,65 Euro și este implementat de un consorțiu format din 15 parteneri din Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România și Bulgaria.
 
Proiectul DAPhNE își propune să faciliteze o dezvoltare echilibrată a porturilor dunărene, ca noduri multimodale accesibile și ecologice, pentru sistemul de transport din regiunea Dunării și să le transforme în centre economice active care să funcționeze ca un catalizator pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă de înaltă calitate. Proiectul creează o platformă de lucru permanentă și bine gestionată care abordează cele mai urgente probleme ale porturilor cu ajutorul unor ghiduri, recomandări și activități pilot, bazate pe cele mai bune practici, care la finalul proiectului se vor concretiza printr-o strategie de dezvoltare de ansamblu și un plan de acțiune pentru aceste porturi. Soluțiile elaborate de consorțiu vor fi distribuite către peste 60 de porturi dunărene ca posibile modele de aplicat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii