Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depăşire de capacitate la Canalele Navigabile

ro

02 Aug, 2012 03:09 1730 Marime text
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA a prognozat pentru luna iulie a acestui an un program de transport de 2.547.000 de tone capacitate (tc).

Reprezentanţii companiei spun că, în urma traficului din această lună, s-au tranzitat 3.522.451 tone capacitate, înregistrându-se astfel o depăşire de 975.451 tone capacitate.

În baza acestor date, din punct de vedere al traficului realizat, luna iulie a acestui an a devenit cea mai bună lună iulie de la darea în exploatare a canalelor. Acest trafic s-a realizat respectând siguranţa navigaţiei pe cele două canale de navigabile. Această creştere este cu atât mai importantă cu cât nivelul Dunării a scăzut, ceea ce a făcut ca navele care au tranzitat cele două canale să transporte marfa sub capacitatea de încărcare. Pe primele locuri în clasamentul mărfurilor tranzitate în iulie a.c. pe canalele navigabile s-au situat minereurile si fierul vechi, cu un procent de 33%, urmate de cereale - cu 30% şi produse minerale brute, reprezentând 20% din totalul de marfă transportat în această lună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii