Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratiile de venit global vor fi depuse pana la 15 mai

ro

05 May, 2004 00:00 877 Marime text

Pentru a facilita completarea si depunerea de catre contribuabili a formularelor de declaratii de venit, ANAF a continuat aplicarea si in acest an, la scara nationala, a sistemului de trimitere si primire, prin posta, a acestor declaratii de la sau catre persoanele inregistrate in baza de date * Perioada programata pentru primirea la domiciliu a plicurilor fiscale a fost, estimativ, 30 aprilie * Constantenii pot depune declaratiile la Administratia Finantelor Publice, de pe strada Mircea cel Batran, la camera 11, precum si la ghiseul de la parterul unitatii fiscale a Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, de pe strada Tulcei

Ca in fiecare an, din 2000 incoace, contribuabilul de rand are obligatia de a depune anumite documente la unitatile fiscale teritoriale privind venitul global. Fiecare persoana angajata cu contract de munca sau care inregistreaza venituri din activitati independente, si care efectueaza varsaminte cu titlul de impozit pe venit, se incadreaza in categoria celor care pana la data de 15 mai trebuie sa se achite de aceasta indatorire. In acest an Agentia Nationala de Administrare Fiscala va fi cea care va coordona aceasta activitate si totodata o va superviza. Pentru a facilita completarea si depunerea de catre contribuabili a formularelor de declaratii de venit, ANAF continua aplicarea si in acest an, la scara nationala, a sistemului de trimitere si primire, prin posta, a acestor declaratii de la sau catre persoanele inregistrate in baza de date. Acest serviciu destinat contribuabililor se concretizeaza in trimiterea la domiciliul acestora a formularelor de declaratii de venit global, denumita declaratia 200, declaratiilor speciale, care este 202, in functie de forma de venit a fiecarui contribuabil. In plus, ANAF a anexat si instructiunile de completare a formularelor, precum si a plicului cu indicativul "CR", folosit pentru transmiterea declaratiilor de venit la administratia financiara in a carei raza teritoriala isi are domiciliul contribuabilul. Dupa completarea formularelor de declaratii de venit conform instructiunilor primite, contribuabilii trebuie sa le introduca in plicul cu indicativul "CR", primit in pachetul informational, avand data postei cel mai tarziu 15 mai, termenul final de depunere in termen. Plicul poate fi depus la orice oficiu postal, in regim recomandat. De la oficiul postal contribuabilii vor primi recipisa "tichet F3", care reprezinta dovada depunerii declaratiilor.

Depunerea la unitatea fiscala

Perioada programata pentru primirea la domiciliu a plicurilor fiscale a fost, estimativ, 30 aprilie. Dupa aceasta data toti cei care nici in primele zile din luna mai nu vor gasi in cutiile postale aceste declaratii vor trebui sa le ridice de la unitatile fiscale din teritoriu, in raza carora sunt arondati. Odata completate, vor trebui depuse la aceleasi unitati fiscale, inainte de data finala. "La nivel local, singurele unitati fiscale la care se pot ridica si depuse aceste documente sunt Administratia Finantelor Publice de pe strada Mircea cel Batran, la camera 11, precum si la ghiseul de la parterul unitatii fiscale a Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, de pe strada Tulcei. Programul de depunere pentru perioada 1-7 mai este intre 8.00 si 12.00, urmand a fi suplimentat in cea de a doua saptamana din luna, cumulat cu suplimentarea personalului alocat pentru aceasta operatiune, daca va fi nevoie", a declarat Mariana Forfolea, purtator de cuvant al DGFP Constanta. Sanctiunile stabilite pentru nedepunerea in termen a acestor declaratii se situeaza intre 100.000 si 1000.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii