Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:14 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 ianuarie plata TVA defalcată va fi obligatorie. Până atunci va fi opțională

ro

09 Aug, 2017 22:36 823 Marime text
Premierul Mihai Tudose a anunțat că plata defalcată a TVA va fi opțională o perioadă, dar de la 1 ianuarie 2018 va fi obligatorie, conform Agerpres.ro 
 

"O să fie în prima fază opțional, am înțeles de la domnul ministru de Finanțe. Poți să faci asta sau nu, dar de la 1 ianuarie va fi obligatoriu pentru că toată lumea vrea de la stat de toate, dar când statul își pune și el niște gărduțe, asta nu face decât să ușureze. (...) Pompierii costă, salvarea costă, spitalul costă. Numai din impozitul pe venit nu țin toate astea.(...) Hai să stăm într-o normalitate. Păi, nu pot altfel. Ce să fac? Eu nu știu când fuge ăla cu banii. Nu pot să păzesc 100.000 de agenți economici", a afirmat miercuri Mihai Tudose la România TV.

 
El a explicat că firmele care nu în prezent nu plătesc TVA nu mai cum să continue aceeași practică, dar că totuși "75% din plătitori sunt în regulă" .
 

"Pentru că în momentul în care îți intră TVA, nu mai intră la tine în buzunar, intră în conducta statului", a punctat Tudose.

 
El a explicat că TVA are două componente și că, în prezent, unele firme, după ce nu plătesc o perioadă TVA, intră în faliment.
 

"Când te duci să plătești un pachet de biscuiți ai prețul pe care îl dai la tejghea cu două componente: biscuitele-biscuite și TVA, ceea ce dă românul statului (...) adică fostul impozit pe circulația mărfurilor. (...) Astăzi stăm de vorba în România — 25% din banii ăștia pe care îi dă cetățeanul pe marfă și care trebuie să vină la stat, pleacă sau pleacă de tot, dispar. Cum? Prin diverse metode, unii nu plătesc deloc și se roagă să nu fie prinși, alții având mai multă sau mai puțină imaginație, după ce strâng niște bani pe care nu îi varsă statului, declară firma în faliment", a adăugat Mihai Tudose.

Sursa: Agerpres.ro 

Ti-a placut articolul?

Comentarii