Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:25 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important de la SN Nuclearelectrica. Are legătură cu activitatea Unității 2 a CNE Cernavodă

ro

26 Mar, 2018 10:14 885 Marime text
S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a revenit la putere nominală în dimineața zilei de 26 martie 2018.
 
Reducerea de putere a Unității 2 CNE Cernavodă a fost cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasică a centralei. 
 
Potrivit unui comunicat al SN Nuclearelectrica SA, pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 CNE Cernavodă a fost conectată la Sistemul Energetic Național și a funcționat la o putere de aproximativ 300 MW.
 
Aceste manevre operaționale sunt normale și fac parte din activitatea operațională. Reducerile de putere nu au niciun impact asupra securității nucleare sau operării reactorului, întrucât acesta rămâne conectat la Sistemul Energetic Național (“SEN”) și funcționează normal, cu îndeplinirea tuturor funcțiilor de securitate nucleară.
 
Reducerea de putere a Unității 2 și lucrările de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, acestea fiind realizate în funcție de specificațiile și procedurile centralei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii